Frank Zander

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Frank Zander 2010

Da Zander Frank (geboan am 4. Feba 1942 in Berlin) is a deitscha Musika, Feansehmodarator und Schauspiela, der wo durch die humorige Art vo seine Liada und sei varrauchte Stimm bekannt gwoan is. Da Zander is vaheirod und lebbt heid abwechsöind aff Ibiza und in Berlin drom.

In de Siebzga- und Achtzgajoa mit divease, deitschprachige Liada (oft vo recht humorigm Charakta) bekannt gwoan, hod se da Zander Frank in dera Zeit unta ondam a ois a Feansehmodarator und Schauspiela vasuacha deafa. Auch ois Sinchron-Sprecha und Liada-Texta fir a boa Kinda- und Jugndfuime hod a zeitweilig g'awoat, so ois wia zum Beispui fia de Teenage Mutant Ninja Turtles-Serien, de TKKG-Vafilmung Drachenauge und den Zeichndrick-Klassika das letzte Einhorn.

Ende da Neinzgajoar is dann oba meaglich ruhiga gwoan um eam, und so isa mit da Zeit imma mea aus am Fokus vo da breitn Öffentlichkeit vaschwundn. Hekstens a recht polarisiernda Weabeschpot mid eam, in dem wos a fir a Gebuatsdogs-CD, die wos a mid am Song je nach Namenswunsch individuell bsunga hod, is a Ende vo de Neinzga no amoi a weng bei da breitn Massn aufgfoin. A seine owei söitener weadnden Feansehauftritte findn heid zmeist nua noch in soichane Sendungan statt, de wo traditionell voawiegnd öitane Zuaschauer oschaung dean. So zum Beispui hod a an ZDF-Fernsehgoatn modariat.

Diskografie[VE | Weakln]

Singles[VE | Weakln]

  • 1972 - El Matador (Frank Zander und The „Q“ & Monsieur Afrique)
  • 1972 - Erna (The Q)
  • 1973 - Dann Prost, mein Freund
  • 1973 - Erna (Ede and the Pommesfritzes)
  • 1974 - Ich trink´ auf Dein Wohl, Marie
  • 1974 - Disco-Polka
  • 1975 - Hamsterserenade (Tiritom-Bam-Bam) (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1975 - Der Ur-Ur-Enkel von Frankenstein
  • 1975 - Nick-Nack-Man
  • 1976 - Nur du bist der Allerbeste (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1976 - Ich wünsch' dir für die Zukunft alles Gute (Marie Teil II)
  • 1977 - Splish-Splash-Badewannen-Party
  • 1977 - Oh, Susi (Der zensierte Song)
  • 1978 - Captain Starlight
  • 1978 - Disco Planet (Wir beamen)
  • 1979 - Ich könnte Frau'n klau'n
  • 1979 - Captain Starlight (Zazu)
  • 1980 - Crazy Harry
  • 1980 - Tu doch meine Asche in die Eieruhr
  • 1981 - Das Wusel von der Venus (Frank Zander´s Wusel und die Venuskinder)
  • 1981 - Pack´ die Badehose ein (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1981 - Ja, wenn wir alle Englein wären (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1981 - C´est la vie (So ist nun mal das Leben) (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1982 - Der Ohrwurm (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1982 - Ach, Du weißt ja nicht wie gut Dir´s geht (Frank Zander & Herr Feldmann)
  • 1982 - Da da da ich weiß Bescheid, du weißt Bescheid
  • 1986 - Jeannie (Die reine Wahrheit)
  • 1987 - Der Disco-King
  • 1987 - Marlene
  • 1989 - Hier kommt Kurt
  • 1990 - Kurt will tanzen
  • 1992 - Axel macht Musik
  • 1992 - Nur Nach Hause
  • 1992 - TKKG – Ihr seid OK!
  • 1994 - Macho (Weil ich´n Macho bin)
  • 1995 - Himbeereiszeit (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1996 - Oh, Josephine
  • 2007 - Hier kommt Knut

Alben[VE | Weakln]

  • 1974 - Wahnsinn
  • 1975 - Rund um die Welt (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1976 - Zander's Zorn
  • 1977 - Frank's beknackte Ideen
  • 1979 - Donnerwetter
  • 1980 - Die fröhliche Hamsterparade (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1980 - Frank Zander - Das Album zur Frank Zander TV–Show
  • 1981 - Ja, wenn wir alle Englein wären (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1981 - Frankie's Zanda Da Da
  • 1981 - Stars in Gold
  • 1987 - Stromstöße (Frank Zander und die Elektriker)
  • 1988 - Frank´s Party
  • 1990 - Kurt (Quo Vadis)
  • 1991 - Die unglaublichen Hits von Frank Zander
  • 1992 - Weihnachten mit Fred Sonnenschein (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1992 - Der komplette Wahnsinn
  • 1993 - Einfach Zanders
  • 1995 - Hier Kommt Frank
  • 1995 - Garantiert Gänsehaut
  • 1997 - Die Hamsterparty (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 1998 - Zander´s Powerpack
  • 1999 - Zander´s Hitbox
  • 2000 - Oh, Frank
  • 2000 - Weihnachten mit Fred Sonnenschein (riesel, riesel ...) (Fred Sonnenschein und seine Freunde)
  • 2004 - Rabenschwarz
  • 2005 - Rabenschwarz Teil 2
  • 2007 - Wahnsinn/Zander´s Zorn DCD

Links[VE | Weakln]

  1. DE
  2. AT / AT
  3. CH