Green Day

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Green Day, 2013

Green Day is a Punk-Rock-Band aus de USA, de wo am Ofanf vo de Neinziga a Punk-Revival eigleit ham. De zwoa erfoigreichsten und bekanntasten Oibn san Dookie ausm Joar 1994, des 10 Milliona Moi verkafft worn is, und American Idiot ausm Joar 2004, des 14 Milliona Mal verkafft worn is.

1987 ham da 15-jahrige Billie Joe und sei Schuifreind Mike Dirnt die Punk-Band "Sweet Children" grindt. Spoda is da Schlogzeiga Al Sobrante dazuakema. Vuam easchtn Oibbum, des außebracht ham, hams' se si umgnennt. Und zwor in den Namma „Green Day“. 1988 hams mit de „Lookouts“ a Konzert gspuit. Der war vo dene begeistert und woit mit seim Label an Plattnvatrog bei Lookout! Records.

Diskografie[VE | Weakln]

Studiooibn[VE | Weakln]

  • 1990: 39/Smooth
  • 1992: Kerplunk!
  • 1994: Dookie
  • 1995: Insomniac
  • 1997: nimrod.
  • 2000: Warning:
  • 2004: American Idiot
  • 2009: 21st Century Breakdown
  • 2012: ¡Uno!
  • 2012: ¡Dos!
  • 2012: ¡Tré!

Livealben[VE | Weakln]

  • 1992: Radio Daze
  • 1996: Bowling Bowling Bowling Parking Parking
  • 1997: Foot in Mouth
  • 2001: Tune in Tokyo
  • 2005: Bullet in a Bible

Kompilationen[VE | Weakln]

  • 1991: 1,039/Smoothed out Slappy Hours
  • 2001: International Superhits! (Best of)
  • 2002: Shenanigans (B-Seiten/Raritäten)
  • 2007: Transmissions

Singles[VE | Weakln]

  • 1994: Longview
  • 1994: Welcome to Paradise
  • 1994: Basket Case
  • 1995: When I Come Around
  • 1995: She
  • 1995: J.A.R.
  • 1995: Geek Stink Breath
  • 1995: Stuck with Me
  • 1996: Brain Stew/Jaded
  • 1996: Walking Contradiction
  • 1997: Hitchin' a Ride
  • 1997: Good Riddance (Time of Your Life)
  • 1998: Redundant
  • 1999: Nice Guys Finish Last
  • 2000: Minority
  • 2000: Warning
  • 2001: Waiting
  • 2001: Macy's Day Parade
  • 2001: Poprocks and Coke
  • 2004: I Fought the Law
  • 2004: American Idiot
  • 2005: Boulevard of Broken Dreams
  • 2005: Holiday
  • 2005: Wake Me Up When September Ends
  • 2005: Jesus of Suburbia
  • 2006: The Saints Are Coming (mit U2)
  • 2007: Working Class Hero
  • 2007: The Simpsons Theme
  • 2009: Know Your Enemy
  • 2009: 21 Guns
  • 2010: Last of the American Girls
  • 2010: When It's Time
  • 2012: Oh Love
  • 2012: Kill the DJ
  • 2012: Let Yourself Go
  • 2012: Stray Heart

EPs[VE | Weakln]

  • 1989: 1,000 Hours
  • 1990: Slappy
  • 1990: Sweet Children

DVD/Blue-Ray[VE | Weakln]

  • 2001: International Supervideos!
  • 2003: Riding in Vans with Boys
  • 2005: Bullet in a Bible
  • 2011: Awesome as Fuck
  • 2013: ¡Cuatro!

Auszeichnungen[VE | Weakln]

Grammy Awards[VE | Weakln]

  • 1995 Bestes Alternative-Album (Dookie)
  • 2005 Bestes Rock-Album (American Idiot)
  • 2006 Single des Jahres (Boulevard of Broken Dreams)

ECHO[VE | Weakln]

  • 2005 Gruppe International

MTV Europe Music Awards[VE | Weakln]

  • 2005 Bester Rock-Künstler und Bestes Album (American Idiot)

MTV Video Music Awards[VE | Weakln]

  • 2005 Best Group Video, Best Rock Video, Best Direction in a Video, Best Editing in a Video und Best Cinematography in a Video (alle für Boulevard of Broken Dreams) sowie Viewer’s Choice (American Idiot)

Bravo Otto[VE | Weakln]

  • 1995 Band Rock in Bronze
  • 2005 Band Rock in Silber

Brit Awards[VE | Weakln]

  • 2006 International Album (American Idiot)

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Green Day – Oibum mit Buidl, Videos und Audiodateien