L'Arc~en~Ciel

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Der Artikl is im Dialekt Soizkaummaguadlarisch gschrim worn.
L'Arc~en~Ciel

L'Arc~en~Ciel (ラルク アン シエル) is a japanische J-Rock-Band de's seid 1991 gibt.

Bandgschicht[VE | Weakln]

L'Arc~en~Ciel is im Feba 1991 in Ōsaka vom Bassistn und Bandleader Tetsu (Tetsuya Ogawa) gründt worn. De aundan Gründungsmitglieda worn da Hyde (Hideto Takarai) da Schlogzeiger Pero und da Gitarrnspüla Hiro dea owa de Band 1992 schau wieda valossn hod. Nochdem de auf 1000 Stück limitiade Independent Single „Floods of tears“ am 25. Novemba 1992 aufn Moakt kema is, is a da Schlogzeiga Pero 1992 wieda ausgstiegn.

Nochdem da Schlogzeiger Sakura und da Gitarrist Ken 1993 aufgnumma worn san is am 10. Aprü s'erste Album „DUNE“ erschienen. L'Arc~en~Ciel hod 1994 an Plottenvatrog bei Sony untaschriem.

S' vierte Album „True“ im Johr 1996 wor de erste Veröffentlichung, de mehr ois oa Million vakaufte Exemplare ghobt hod.

Ende 1997 hod se L'Arc~en~Ciel mid an neichn Schlogzeiga Yukihiro und da Live-Tournee „Reincarnation zruckgmödt. Bei denen eanan erstn Auftritt im Tokyo Dome worn olle 56.000 Eintrittskarten inahoib vo neta vier Minutn vakauft.

Am 9. Mai 2008 hod im „Le Zenith“ in Paris s'erste Konzeat vo L'Arc~en~Ciel in Europa stottgfundn.

Naumensherkunft[VE | Weakln]

Da Bandnaum kummt ausm Französischn und hoast „Regenbogen“.

Wegn da japanischn Aussproch vom Naum (raruku an shieru) is de Band bei de westlichn Fans a untam Kosenamen Laruku bekaunt.

Diskografie[VE | Weakln]

Albn[VE | Weakln]

  • 1993 – DUNE [Limited Edition], DUNE
  • 1994 – Tierra
  • 1995 – heavenly
  • 1996 – True
  • 1998 – HEART
  • 1999 – ark
  • 1999 – ray
  • 2000 – REAL
  • 2004 – SMILE, SMILE (CD + DVD) [Limited Edition]
  • 2005 – AWAKE
  • 2007 – KISS
  • 2012 - BUTTERFLY

Weitare Albn und Best of[VE | Weakln]

  • 2000 – ectomorphed works
  • 2001 – Clicked Singles Best 13
  • 2003 – The Best of L'Arc~en~Ciel 1994-1998, The Best of L'Arc~en~Ciel 1994-1998 (CD + DVD) [Limited Edition]
  • 2003 – The Best of L'Arc~en~Ciel 1998-2000, The Best of L'Arc~en~Ciel 1998-2000 (CD + DVD) [Limited Edition]
  • 2003 – The Best of L'Arc~en~Ciel c/w, The Best of L'Arc~en~Ciel c/w (CD + DVD) [Limited Edition]
  • 2004 – DUNE 10th Anniversary Edition
  • 2006 – 『ark』 15th Anniversary Expanded Edition (CD + DVD) [Limited Edition]
  • 2006 – 『ray』 15th Anniversary Expanded Edition (CD + DVD) [Limited Edition]

Singles (Auswoi)[VE | Weakln]

  • 1992 - Floods of tears / Yasouka [Indies Single] (Limited of 1000)
  • 1994 - Blurry Eyes
  • 1995 - Vivid Colors
  • 1995 - Natsu no Yu-utsu [time to say good-bye]
  • 1996 - Kaze ni Kienaide
  • 1996 - flower
  • 1996 - Lies and Truth
  • 1997 - Niji (Regenbogen)
  • 1998 - winter fall
  • 1998 - DIVE TO BLUE
  • 1998 - Shinshoku ~lose control~
  • 1998 - HONEY
  • 1998 - Kasou
  • 1998 - snow drop
  • 1998 - forbidden lover
  • 1999 - HEAVEN`S DRIVE
  • 1999 - Pieces
  • 1999 - Driver's High
  • 1999 - LOVE FLIES
  • 2000 - NEO UNIVERSE / finale
  • 2000 - STAY AWAY
  • 2001 - Spirit dreams inside -another dream-
  • 2004 - READY STEADY GO
  • 2004 - Hitomi no Juunin
  • 2004 - Jiyuu eno Shoutai
  • 2005 - Killing Me
  • 2005 - New World
  • 2005 - Jojoushi
  • 2005 - Link, Link (CD + DVD) [Limited Edition]
  • 2006 - 15 oide Singles ois Neichaufloge
  • 2007 - SEVENTH HEAVEN
  • 2007 - MY HEART DRAWS A DREAM
  • 2007 - DAYBREAK'S BELL (Titellied vo da Anime-Serie Gundam 00)
  • 2007 - Hurry Xmas
  • 2008 - DRINK IT DOWN (Titellied fia "Devil May Cry 4")
  • 2008 - NEXUS 4 / SHINE
  • 2010 – BLESS

VHS[VE | Weakln]

  • 1992 – L'Arc~en~Ciel [Limitiert]
  • 1993 − TOUCH OF DUNE [Limitiert]
  • 1994 − Nemuri ni Yosete
  • 1994 − Siesta ~Film of Dreams~
  • 1995 − And She Said
  • 1996 − heavenly ~films~
  • 1997 − The Zombies Live Tour NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS EVE [Limitiert]
  • 1998 − A PIECE OF REINCARNATION
  • 1998 − Heart ni Hi wo Tsukero!
  • 1999 − CHRONICLE
  • 1999 − 1999 GRAND CROSS CONCLUSION
  • 2001 − CHRONICLE 2
  • 2001 − CLUB CIRCUIT 2000 REALIVE -NO CUT-

DVD[VE | Weakln]

  • 1999 – CHRONICLE
  • 1999 – A PIECE OF REINCARNATION
  • 1999 – Heart ni Hi wo Tsukero!
  • 1999 – 1999 GRAND CROSS CONCLUSION
  • 2001 – CHRONICLE 2
  • 2001 – CLUB CIRCUIT 2000 REALIVE -NO CUT-
  • 2003 – 7 ~Shibuya Seven Days 2003~
  • 2004 – LIVE IN U.S.A. ~At 1st Mariner Arena July 31, 2004~
  • 2005 – SMILE TOUR 2004 ~Zenkoku Hen~
  • 2005 – AWAKE TOUR 2005
  • 2006 – ASIALIVE 2005 (DVD × 2)
  • 2007 – CHRONICLE 0 -ZERO-
  • 2007 – FIVE LIVE ARCHIVES (DVD × 5)
  • 2007 – 15th L'Anniversary Live (DVD × 2)
  • 2007 – CHRONICLE 3
  • 2008 − Are you ready? 2007 Mata Heart ni Hi wo Tsukero! in OKINAWA (DVD × 2)
  • 2008 − TOUR 2007-2008 THEATER OF KISS (DVD × 2)
  • 2009 – CHRONICLE 4
  • 2009 – DOCUMENTARY FILMS -Trans ASIA via PARIS- (DVD × 2)
  • 2009 – LIVE IN PARIS (DVD × 2)
  • 2010 – TOUR 2008 L'7 -Trans ASIA via PARIS- (DVD × 2)

Im Netz[VE | Weakln]