Liste von Trompetern

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach

In de Listn vo Trompetern san Nama vo Trompetern eintrogn, de umfossende Bekanntheit erlangt ham und de Relevanzkriterien erfüllen. De Nama in da Listn san alphabetisch sortiert.

A[VE | Weakln]

B[VE | Weakln]

C[VE | Weakln]

D[VE | Weakln]

E[VE | Weakln]

  • Niklas Eklund (* 1969) Klassischer Trompeter (Barocktrompetn)
  • Helmut Erb (* 1945) Klassischer Trompeter und Hochschuilehrer
  • Roy Etzel (*1925) Trompeter in de Bigbands vo Hugo Strasser, Max Greger, Kurt Edelhagen

F[VE | Weakln]

G[VE | Weakln]

H[VE | Weakln]

I[VE | Weakln]

J[VE | Weakln]

  • Walter Jenson (1902-1952) Trompeter, Komponist und Arrangeur
  • Herbert Joos (* 1940) Jazztrompeter und Hornist, Komponist und Graphiker

K[VE | Weakln]

  • Uwe Köller (* 1964) Klassischer Trompeter und Hochschuilehrer
  • Uwe Komischke (* 1961) Klassischer Trompeter, seit 1994 Professor fir Trompetn an da Hochschui fir Musik “Franz Liszt” z'Weimar
  • Johann Konnerth (* im 20. Jahrhundert) Klassischer Trompeter
  • Hans Kugelmann (* 1495 in Augsburg, † 1542 in Königsberg)
  • Vlado Kumpan (* 11. April 1972 in Skalica)

L[VE | Weakln]

  • Hannes Läubin (* 1958), klassischer Trompeter, seit 1996 Professor an da Musikhochschui z'Minga
  • Jens Lindemann (* 1966 in Peine) bis 2001 Mitglied vo Canadian Brass. Seit 2001 Professur an da University of Southern California in Los Angeles.
  • Erwin Lorant (* 1962) Trompeter in oana Bigband, Unterhoitungsmusiker

M[VE | Weakln]

  • Michael Maisch (* 1966) Klassischer Trompeter (Barocktrompetn)
  • Wynton Marsalis (* 1961) Jazz-Trompeter
  • W. Frederick Mills Albert Christ-Janer Award 2005, ehemaliges Mitglied vo Canadian Brass, Professur an da University of Georgia
  • Peter Mönkediek (* 1964 in Ahaus) seit 2002 Solotrompeter vom WDR - Sinfonieorchester Köln, seit 2007 Professor fir Trompetn an da Robert - Schumann - Hochschule Düsseldorf
  • Nils Petter Molvær (* 1960) Jazz-Trompeter und Musikproduzent
  • James Morrison (* 1962) Jazz-Trompeter und -Posaunist, Multi-Instrumentalist und Bandleader
  • Holger Mück (* 1975) Trompeter, Fliagelhornist, Orchesterleiter, Gründer und Leiter vom Egerländer Blasorchester Orchester Holger Mück
  • Stefan Mross (* 1975) Trompeter, Unterhoitungsmusiker

N[VE | Weakln]

P[VE | Weakln]

  • Hans-Jörg Packeiser (* 1956) Klassischer Trompeter und Hochschuilehrer z'Hamburg
  • Anthony Plog (* 1947) bedeutender Trompeter, Pädagoge und Komponist. Professor an da Hochschui fir Musik z'Freiburg im Breisgau.

R[VE | Weakln]

S[VE | Weakln]

T[VE | Weakln]

  • Edward H. Tarr (* 1936) Klassischer Trompeter, Musikwissenschaftler und Hochschuilehrer
  • Adam Taubitz (* 1967) Jazztrompeter
  • Pierre Thibaud (1929-2004) Klassischer Trompeter, ehemois Professor am Conservatoire national supérieur de musique de Paris.
  • Erik Truffaz (* 1960) Jazztrompeter

V[VE | Weakln]

  • Pavel Josef Vejvanovský (1633-1693) Klassischer Trompeter (Barocktrompetn), Chorleiter und Komponist
  • Allen Vizzutti (* 1952) Klassischer und Jazz-Trompeter, Film- und Big-Band-Musiker, Komponist, Musikpädagoge und Hochschuilehrer
  • Roger Voisin (1918-2008) Klassischer Trompeter und Hochschuilehrer

W[VE | Weakln]

Schaug aa: Trompete