Mountain (Band)

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Mountain
Oigmoans
Richtung Hard Rock
Grindung 1969
Hoamseitn http://www.mountaintheband.com/
Grindungsmitglieda
Leslie West
Gsang, Bass
Felix Pappalardi († 1983)
Steve Knight
Laurence „Corky“ Laing
Aktuelle Bsetzung
Gesang, Gitarre
Leslie West
Bass
Richie Scarlett
Schlagzeug
Laurence „Corky“ Laing
Ehemolige Mitglieda
Bass
Mark Clarke (1985–?)

Mountain san glei no da Vaeffadlichung vo da gleinamadn LP voum Leslie West, 1969 z New York grind woan.

Gschicht[VE | Weakln]

Neman Leslie West (* 1945) hom se da Felix Pappalardi (* 1939, † 1983), Steve Knight und da Corky Laing zamdo um de Nochfoig vo de scho legendäan Cream ozdren. Da Felix Pappalardi hod de lezdn 3 Oim vo Cream broduziat kobt, bevoa sa se afglest hom. Ab 1972 mid „West, Bruce & Laing“ hod Mountain mim Bassistn Jack Bruce sogoa an eemoign Cream - Musika in da Band kobt. Am 17. Aprui 1983 is da Pappalardi vo seina Oidn (Gail Collins) daschossn woan. Mountain san no efda nei foamiad woan, 1985 is ois Bassist da Mark Clarke vo Colosseum dazua kumma. De aktuäie Bsezung is Leslie West (g, voc), Corky Laing (dr) und Rev Jones (b). Mountain san aa 1969 bam Woodstock-Fesdiwäi afdren.

Diskografia[VE | Weakln]

Oim[VE | Weakln]

  • Leslie West - Mountain (1969)
  • Mountain Climbing (1970)
  • Nantucket Sleighride (1971)
  • Flowers of Evil (1971)
  • Mountain Live: The Road Goes Ever On (1972)
  • Best of (1973)
  • Avalanche (1974)
  • Twin peaks (1974)
  • Go for your life (1985)
  • Over the Top (Best Of) (1995)
  • Blood of the Sun 1969-1975 (1996)
  • Super Hits (1998)
  • Man'S World (1996)
  • King Biscuit - Live Greatest Hits (2000)
  • Flowers Of Evil - Best (1969 - 1974, Zounds, alle Titel digital remastert)
  • Mystic Fire (2002)
  • On The Mark (2002)
  • High (2002)
  • The Best of Mountain [with Felix Pappalardi] (2003)
  • Eruption (2005)
  • Got Blooze (2005)
  • Masters Of War (2007)

Offiziäe Bootlegserie[VE | Weakln]

  • Live at Canadian Festival Express; 28. Juni 1970 (2005)
  • Live Fillmore East 27. Dezember 1970 (2005)
  • Live at Swing Auditorium, 20. Dezember 1971 (2005)
  • Live at Ludwigsberg, 28. April 1996 (2006)
  • Live at Shepherds Bush, 17. September 1997 (2005)
  • Live Capitol Theatre, New Jerse (2005)
  • Brandwine Club, Live 1981 (2005)
  • Live in Karlshamn, Sweden 1994 (2005)
  • Olympic Auditorium, Live 1970 (2005)
  • Live from Woodstock 16. August 1969 (2005)
  • Live at Pineknob Theatre 1985 (2005)

DVDs[VE | Weakln]

  • Sea of Fire (2002)
  • From the Front Row...Live (2004)
  • Live In Texas (2005)

Im Netz[VE | Weakln]

→ Dea Artikl basiad auf ara frein Ibasetzung vom säim Artike in da Wikipedia af deitsch in da Version vom 10.April 2013.
Normdatn: GND: 5283945-X | LCCN: nr 89011369 | VIAF: 150016408