Richie Havens

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Richie Havens 1972 z Hamburg

Da Richard Pierce „Richie“ Havens (* 21. Januar 1941 z Brooklyn, New York City; † 22. April 2013 z Jersey City, New Jersey) isa US-amerikanischa Foik-Sänga gwen.

Lem[VE | Weakln]

Da Richie Havens is ois da aidasde vo nei Kinda z Bedford-Stuyvesant, an Beziak vo Brooklyn, in a Kinstlafamui afgwoxn gwen. Sei Voda isa Pianist gwen. Wira 14 Joa gwen is, hoda no in vaschine Gospel - Formationa wia de McCrea Gospel Singers midgschbuid, wos aa spada sein Musestil auszeichnet hod. Aussadäm hoda a guad gmoid , ea hod se ois Poträmoia im Greenwich Village a bo Joa sein Lemsuntahoit vodeand.

Richie Havens 1969 schbuid Woodstock

Im Greenwich Village hoda se in da Foik-Szene afkoitn, owa ois Schwoaza isa duat a Ausnam gwen. Seine easchdn zwoa Oim hoda bam bridischn Muselabel Douglas aussa brochd. Mid seim Afdrid bam Woodstock-Fesdiwäi isa no berihmd woan. Um 17:07 hoda s Fesdiwäi afgmochd und iwa de ganze Zeid Beifoi griagt bis eam d Liadl ausganga san. No hoda des Spiritual Motherless Child imbrowisiad und owei des Woat Freedom (engl. fia Freiheit) dazuagsunga. Des Liadl isa intanationala Hit woan. Dasa owa wias im Woodstock-Fuim hoast, 3 Stund gschbuid hod stimmt ned, ea hod äif Liadl in 45 Minutn gschbuid.[1]

Dano hoda mid Intapretationa vo Liadl andara Kinstla wia Bob Dylan und de Beatles weida gmochd. Ea hod a fui eigane Sachan gschrim, owa am bekanndasdn san seine Intapretationa woan.

Da Richie Havens is mid 72 Joa an de Foing vo an Herzinfakt gschdoam.

Diskografia[VE | Weakln]

  • 1965 – Richie Havens’ Record
  • 1966 – Electric Havens
  • 1967 – Mixed Bag
  • 1968 – Something Else Again
  • 1969 – Richard P. Havens 1983
  • 1970 – Indian Rope Man
  • 1970 – Stonehenge
  • 1971 – A State Of Mind
  • 1971 – Alarm Clock
  • 1971 – The Great Blind Degree
  • 1972 – On Stage
  • 1973 – Portfolio
  • 1974 – Mixed Bag II
  • 1976 – The End Of The Beginning
  • 1977 – Mirage
  • 1980 – Connections
  • 1983 – Common Ground
  • 1987 – Simple Things
  • 1987 – Sings Beatles And Dylan
  • 1987 – Collection
  • 1990 – Live At The Cellar Door
  • 1991 – Now
  • 1993 – Resume
  • 1994 – Cuts To The Chase
  • 1995 – The Classics
  • 1999 – Time
  • 2000 – Best Of
  • 2002 – Wishing Well
  • 2004 – High Flyin’ Bird: The Verve Forecast Years
  • 2004 – Dreaming As One: The A&M Years
  • 2004 – Grace Of The Sun
  • 2005 – Connection
  • 2006 – Classics
  • 2008 – Nobody Left To Crown

Litaradua[VE | Weakln]

  • Richie Havens: They Can’t Hide Us Anymore. HarperCollins, 2002, ISBN 0-380-80378-X (Autobiographie)

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Richie Havens – Sammlung vo Buidl, Videos und Audiodateien

Beleg[VE | Weakln]

  1. Die Legende vom ewigen Woodstock, Die Welt, 23. April 2013.
  2. Chartplatzierungen Singles, abgerufen am 23. April 2013.
  3. Chartplatzierung Simple Things, abgerufen am 23. April 2013.
  4. Chartplatzierungen Alben, abgerufen am 23. April 2013.
→ Dea Artikl basiad auf ara frein Ibasetzung vom säim Artike in da Wikipedia af deitsch in da Version vom 31.August 2013.
Normdatn: GND: 121570800 | LCCN: n 91075522 | VIAF: 5117747