Edlseer

Aus Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Die Edlseer
in Wien 2009
in Wien 2009
Oigmoans
Richtung Vuikstümliche Musi
Grindung 1990 (ois „Edlseer Spatzen“)
Neigrindung 1993 (bis 1997 „Edlseer-Trio“)[1]
Hoamseitn edlseer.at
Grindungsmitglieda
Posaunan, E-Bass, Gsaung
Fritz Kristoferitsch

*9. September 1976 in Graz

Klarinettn, Gitarr, Saxophon, Gsuang
Manfred Maier

*24. August 1979 in Graz

Steirische, Keyboard, Gsaung
Andreas Doppelhofer

*9. Oktober 1980 in Graz

Aktuelle Bsetzung
Posaunan, E-Bass, Gsaung
Fritz Kristoferitsch
Klarinettn, Gitarr, Saxophon, Gsaung
Manfred Maier
Steirische, Keyboard, Gesang
Andreas Doppelhofer
Posaunan, E-Bass, Gitarr, Klarinettn, Saxophon, Trumpetn, Alphorn, etc., Gsaung
Luigi Neuwirth (seit 2003)

*11. April 1969 in Feldbach[2]

De Edlseer san a steirische Bänd, de wos vuikstümliche Musi spüün.

1990 is gründt wuan, domois haum sa se no Edlseer Spatzen gnaunt. Seitm 1993er-Joa hoaßts Edlseer Trio und seit 1997 Die Edlseer. Mit eahnam Liadl Madonna Mia ausm Oibum Jung, zünftig, super drauf haums 1997 ihn Duachbruch gschofft.

De Edlseer haum a poamoi beim Grand Prix der Volksmusik mitgmochd. 2000 haums mit Weil i a Schürzenjäger bin ihn 6. Plotz fia Östareich gmochd. 2006 mit A Musikant im Trachteng'wand sogoa ihn 4. Plotz.

Diskografie (Auszug)[VE | Weakln]

  • 1995 − A echter Steirerklang
  • 1996 − Uafoch stoark
  • 1997 − Jung, zünftig, super drauf
  • 1997 − Madonna Mia (Single)
  • 1997 − So was liab's wie di (Single)
  • 1998 − Sowieso samma froh
  • 1998 − Junge Power
  • 1998 − Aber dann im Garten Eden (Single)
  • 1999 − Alles klar
  • 1999 − Hast a Pflaster (Single)
  • 1999 − Weihnachtsstimmung
  • 2000 − Echt cool
  • 2000 − Weil i a Schürzenjäger bin (Single)
  • 2000 − A bisserl Kuscheln
  • 2001 − Edlziller Party-Knüller (Zellberg Buam & Die Edlseer)
  • 2002 − Bäng Bäng
  • 2002 − Wir stehen auf Frauenpower
  • 2002 − Wir sind alle Indianer
  • 2003 − Die größten Hits der Volksmusik
  • 2004 − Stars der Volksmusik
  • 2004 − I bleib bei Volksmusik
  • 2005 − Herz an Herz
  • 2006 − Ein Herz aus Volksmusik
  • 2007 − Rot-Weiss-Rot
  • 2008 − Stolz auf Österreich
  • 2008 – Stille Zeit
  • 2009 – Gold (Doppel CD)
  • 2009 − Der steirische Prinz
  • 2009 – Weihnacht
  • 2010 − Echte Volksmusik
  • 2010 − Halleluja
  • 2011 − Hoamat
  • 2012 − Das Beste aus der Hoamat
  • 2013 – Das 20 Jahre Jubiläums Album
  • 2013 - „Echte“ Volksmusik Vol. 2

Literatua[VE | Weakln]

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Edlseer – Sammlung vo Buidl, Videos und Audiodateien

Oanzlnochweis[VE | Weakln]

  1. [1]
  2. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 23. Septemba 2015, obgruafa am 19. Septemba 2017.
Normdatn: GND: 10307453-3 | VIAF: 156727774