Frank-Markus Barwasser

Aus Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Der Artikl is im Dialekt Obaboarisch gschrim worn.
Frank-Markus Barwasser ois Erwin Pelzig

Da Frank-Markus Barwasser (* 16. Feba 1960 z Wiazburg) is a Journalist und Kabarettist aus Mainfranken in Bayern. Ea is da Schepfa und Doarsteja vo da Figur Erwin Pelzig.

1993 is da Barwasser zan easchtn Moi ois Erwin Pelzig aftretn. De Marknzeichn vo dera Kunstfigur san s „Cord-Hüdli“ und de Herrnhandtosch.

Des Heafunk-Programm Bayern 3 sendt oamoi in da Woch a aktuelle Radio-Satire mitm Erwin Pelzig und seine boadn Freind, im protestantisch-konservativn Dr. Göbel und am eha oafach gstricktn Hartmut, de wo aa im Netz nochgheat wean ko. Seit 1998 produziat s Bayerische Fernsegn meamois im Joar de kabarettistische Talksendung Aufgemerkt! Pelzig unterhält sich, wo 2006 mit im Bayrischen Fernsehpreis auszeichnet worn is und seit Oktoba 2007 aa im Easchtn ausgstroit wead.

Kabarettprogramm[VE | Weakln]

  • 1993: Nüssleins Fügung
  • 1995: Leih mir a Mark
  • 1998: Das Superwahljahr
  • 1999: Aufgemerkt!
  • 2001: Worte statt Taten
  • 2004: Vertrauen auf Verdacht

Fuimografie[VE | Weakln]

  • 2007 - Vorne ist verdammt weit weg

Diskografie[VE | Weakln]

  • 1995 - Erwin Pelzig 1 (Leih mir a Mark)
  • 1996 - Erwin Pelzig 2 (Leih mir no a Mark)
  • 1996 - Herbstdepression
  • 1997 - Rentnerschwemme
  • 1998 - Parteiverkehr (featuring Der Günner vom Amt)
  • 1999 - Deutsche Einheit
  • 2000 - Erwin Pelzig - des Besde
  • 2000 - Erwin Pelzig Live - die Erste - Aufgemerkt!
  • 2002 - Erwin Pelzig Live - die Zweite - Worte statt Taten
  • 2003 - Erwin Pelzig P.I.S.A. - Pelzig in Sachen Abitur
  • 2005 - Erwin Pelzig Live - die Dritte - Vertrauen auf Verdacht

Im Netz[VE | Weakln]

Spruch: Frank-Markus Barwasser – Zitat af Boarisch