Listn fo d Städt und Uatschoftn auf d Färöer

Aus Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Koatn fo d Färöer mid oi Uatschoftn.

D Listn fo d Städt und Uatschoftn auf d Färöer zoagg oi Uatschoftn auf d Färöer, ana Inslgruppm mid 18 bwonde Insln im Nuadatlantik nochm Alphabet. D Eiwohnazoina stommand fom 1. Jenna 2020. D fia Städt Tórshavn, Klaksvík, Fuglafjørður und Tvøroyri hand fett druckd, Niðursetubygdir (Duafneigrindunga im 19. und 20. Joahunad) kursiv. Aa falossane Uatschoftn hand in da Tabejn ogem.

Nom Eiwohna Postleitzoi FO- Kommune Syssel Wo?

(z...)

Wohi? (auf...) Dänischa Nom
Æðuvík 103 645 Runavík Eysturoy í Æðuvík til Æðuvíkar Avevig
Akraberg Sumba Suðuroy í Akrabergi til Akrabergs Akraberg
Akrar 15 927 Sumba Suðuroy á Økrum til Akra Øgrum
Ánirnar 55 726 Klaksvík Nordinsln á Ánunum til Ána Åerne
Argir 2246 160 Tórshavn Sidstreymoy á Argjum á Argir Arge
Árnafjørður 72 727 Klaksvík Nordinsln í Árnafirði til Árnafjarðar Arnefjord
Blankskáli Húsar Nordinsln á Blankskála á Blankskala Blankeskåle
Bøur 74 386 Sørvágur Vágar í Bø til Bíggjar
Dalur 37 235 Húsavík Sandoy í Dali til Dals Dal
Depil 2 735 Hvannasund Nordinsln í Depli til Depils Deble
Dímun 10 286 Skúgvoy Sandoy á Dímun til Dímunar Dimon
Eiði 691 470 Eiði Eysturoy á Eiði til Eiðis Ejde
Elduvík 14 478 Runavík Eysturoy í Elduvík til Elduvíkar Eldevig
Fámjin 83 870 Fámjin Suðuroy í Fámjin til Fámjins Famien
Fossá Hvannasund Nordinsln við Fossá frá Fossáar Foså
Froðba 265 825 Tvøroyri Suðuroy í Froðba til Froðbiar Frodebø
Fuglafjørður 1574 530 Fuglafjørður Eysturoy í Fuglafirði til Fuglafjarðar Fuglefjord
Funningsfjørður 69 477 Runavík Eysturoy í Funningsfirði í Funningsfjørð Fundingsfjord
Funningur 50 475 Runavík Eysturoy í Funningi til Funnings Funding
Gásadalur 11 387 Sørvágur Vágar í Gásadali til Gásadals Gåsedal
Gjógv 29 476 Sundini Eysturoy við Gjógv til Gjáar Gjov
Glyvrar 418 625 Runavík Eysturoy á Glyvrum á Glyvrar Glibre
Gøtueiði 29 666 Eystur Eysturoy undir Gøtueiði til Gøtueiðis Gøteejde
Gøtugjógv 43 511 Eystur Eysturoy við Gøtugjógv til Gøtugjáar Gøtegjov
Haldórsvík 107 440 Sundini Nordstreymoy í Haldórsvík til Haldórsvíkar Haldersvig
Haraldssund 72 785 Kunoy Nordinsln í Haraldssundi til Haraldssunds Haraldssund
Hattarvík 11 767 Fugloy Nordinsln í Hattarvík til Hattarvíkar Hattervig
Hellurnar 14 695 Fuglafjørður Eysturoy á Hellunum til Hellanna Hellerne
Hestur 18 280 Tórshavn Sidstreymoy í Hesti til Hests Hestø
Hósvík 336 420 Sundini Nordstreymoy í Hósvík til Hósvíkar Thorsvig
Hov 99 960 Hov Suðuroy í Hovi til Hovs Hov
Hoyvík 4224 188 Tórshavn Sidstreymoy í Hoyvík til Hoyvíkar Højvig
Húsar 37 796 Húsar Nordinsln á Húsum til Húsa Husum
Húsavík 69 230 Húsavík Sandoy í Húsavík til Húsavíkar Husevig
Hvalba 607 850 Hvalba Suðuroy í Hvalba til Hvalbiar Kvalbø
Hvalvík 253 430 Sundini Nordstreymoy í Hvalvík til Hvalvíkar Kvalvig
Hvannasund 251 740 Hvannasund Nordinsln í Hvannasundi til Hvannasunds Kvannesund
Hvítanes 108 187 Tórshavn Sidstreymoy á Hvítanesi á Hvítanes Hvidenæs
Innan Glyvur 69 494 Sjógv Eysturoy innan Glyvur á Glyvur Inden Glibre
Kaldbak 238 180 Tórshavn Sidstreymoy í Kaldbak til Kaldbaks Kalbak
Kaldbaksbotnur 10 185 Tórshavn Sidstreymoy í Kaldbaksbotni til Kaldbaksbotnar Kalbaksbund
Kirkja 27 766 Fugloy Nordinsln á Kirkju til Kirkju Kirke
Kirkjubøur 82 175 Tórshavn Sidstreymoy í Kirkjubø til Kirkjubøar Kirkebø
Klaksvík 4904 700 Klaksvík Nordinsln í Klaksvík til Klaksvíkar Klaksvig
Kolbeinagjógv 31 495 Sjógv Eysturoy við Kolbeinagjógv frá Kolbeinagjáar Kolbensgjov
Kollafjørður 816 410 Tórshavn Nordstreymoy í Kollafirði til Kollafjarðar Kollefjord
Koltur 1 285 Tórshavn Sidstreymoy í Koltri til Kolturs Kolter
Kunoy 82 780 Kunoy Nordinsln í Kunoy til Kunoyar Kunø
Kvívík 389 340 Kvívík Nordstreymoy í Kvívík til Kvívíkar Kvivig
Lamba 152 627 Runavík Eysturoy í Lamba til Lambar Lamhauge
Lambareiði 6 426 Runavík Eysturoy á Lambareiði til Lambareiðis Lambaejde
Langasandur 45 438 Sundini Nordstreymoy á Langasandi til Langasands Langesand / Nybo
Leirvík 970 520 Eystur Eysturoy í Leirvík til Leirvíkar Lervig
Leynar 108 335 Kvívík Nordstreymoy í Leynum til Leyna Lejnum
Ljósá 30 466 Eiði Eysturoy við Ljósánum frá Ljósáar Lyså
Lopra 88 926 Sumba Suðuroy í Lopra til Lopra Lobra
Miðvágur 1127 370 Vágar Vágar í Miðvági til Miðvágs Midvåg
Mikladalur 23 797 Klaksvík Nordinsln í Mikladali til Mikladals Mygledal
Mjørkadalur ohne* Tórshavn Sidstreymoy í Mjørkadali til Mjørkadals Mørkedal
Morskranes 27 496 Sjógv Eysturoy á Morskranesi til Morskranesar Morskranæs
Múli 737 Hvannasund Nordinsln í Múla til Múlis Mule
Mykines 16 388 Sørvágur Vágar á Mykinesi til Mykinesar Myggenæs
Nes (Eysturoy) 345 655 Nes Eysturoy á Nesi inn á Nes Næs
Nes (Suðuroy) 30 925 Vágur Suðuroy á Nesi út á Nes Næs
Nesvík 437 Sundini Nordstreymoy í Nesvík til Nesvíkar Næsvig
Nólsoy 224 270 Tórshavn Sidstreymoy í Nólsoy til Nólsoyar Nolsø
Norðdepil 161 730 Hvannasund Nordinsln í Norðdepli til Norðdepils Norddeble
Norðoyri 112 725 Klaksvík Nordinsln á Norðoyri til Norðoyrar Nordøre
Norðradalur 9 178 Tórshavn Sidstreymoy í Norðradali til Norðradals Nordredal
Norðragøta 656 512 Eystur Eysturoy í Norðragøtu til Norðragøtu Nordregøte
Norðskáli 316 460 Sundini Eysturoy við Norðskála til Norðskála Nordskåle
Norðtoftir 2 736 Hvannasund Nordinsln á Norðtoftum til Norðtoftir Nordtofte
Øravík 30 827 Tvøroyri Suðuroy í Øravík til Øravíkar Ørdevig
Øravíkarlíð 58 826 oder 827 Tvøroyri Suðuroy í Øravíkarlíð til Øravíkarlíðar Ørdevigslid
Oyndarfjørður 143 690 Runavík Eysturoy í Oyndarfirði til Oyndarfjarðar Andefjord
Oyrarbakki 173 400 Sundini Eysturoy á Oyrarbakka til Oyrarbakka Ørebakke
Oyrareingir 45 415 Tórshavn Nordstreymoy á Oyrareingum til Oyrareingja Øreenge
Oyri 176 450 Sundini Eysturoy á Oyri til Oyrar Øre
Porkeri 318 950 Porkeri Suðuroy í Porkeri til Porkeris Porkere
Rituvík 294 640 Runavík Eysturoy í Rituvík til Rituvíkar Ridevig
Runavík 583 620 Runavík Eysturoy í Runavík til Runavíkar Runevig
Saksun 10 436 Sundini Nordstreymoy í Saksun til Saksunar Saksen
Saltangará 1028 600 Runavík Eysturoy í Saltangará til Saltangaráar Saltangerå
Saltnes 129 656 Nes Eysturoy í Saltnesi í Saltnes Saltnæs
Sandavágur 959 360 Vágar Vágar í Sandavági til Sandavágs Sandevåg
Sandur 531 210 Sandur Sandoy á Sandi til Sands Sand
Sandvík 72 860 Hvalba Suðuroy í Sandvík til Sandvíkar Sandvig
Selatrað 42 497 Sjógv Eysturoy á Selatrað til Selatraðar Selletræ
Signabøur 145 416 Tórshavn Nordstreymoy á Signabø til Signabøar Signebø
Skála 742 480 Runavík Eysturoy á Skála á Skála Skåle
Skælingur 13 336 Kvívík Nordstreymoy á Skælingi til Skælings Skælling
Skálabotnur 138 485 Runavík Eysturoy í Skálabotni til Skálabotn Skålefjord
Skálatoftir Klaksvík Nordinsln á Skálatoftum til Skálatoftir Skåletofte
Skálavík 144 220 Skálavík Sandoy í Skálavík til Skálavíkar Skålevig
Skarð Kunoy Nordinsln á Skarði til Skarðs Skard
Skarvanes 9 236 Húsavík Sandoy á Skarvanesi til Skarvanesar Skarvenæs
Skipanes 47 665 Runavík Eysturoy á Skipanesi Skipanesar Skibenæs
Skopun 440 240 Skopun Sandoy í Skopun til Skopunar Skopen
Skúgvoy 30 260 Skúgvoy Sandoy á Skúgvoy til Skúgvoyar Skuø
Slættanes Vágar Vágar á Slættanesi á Slættanes Slettenæs
Søldarfjørður 357 660 Runavík Eysturoy í Søldarfirði til Søldarfjarðar Solmundefjord
Sørvágur 1134 380 Sørvágur Vágar í Sørvági til Sørvágs Sørvåg
Strendur 920 490 Sjógv Eysturoy á Strondum á Strendur Strænder
Streymnes 317 435 Sundini Nordstreymoy í Streymnesi til Streymnes Strømnæs
Strond Klaksvík Nordinsln á Strond (norður) á Strond Strond
Stykkið 40 330 Kvívík Nordstreymoy á Skykkinum til Stykkisins Stykket / Solitudo
Sumba 255 970 Sumba Suðuroy í Sumba til Sumbiar Sumbø
Sund 186 Tórshavn Sidstreymoy á Sundi til Sunds Sund
Svínáir 42 465 Eiði Eysturoy við Svínáum frá Svínáa Svinå
Svínoy 31 765 Klaksvík Nordinsln í Svínoy til Svínoyar Svinø
Syðradalur (Kalsoy) 5 795 Húsar Nordinsln á Syðradali til Syðradals Sydredal
Syðradalur (Streymoy) 10 177 Tórshavn Sidstreymoy í Syðradali til Syðradals Sydredal
Syðrugøta 453 513 Eystur Eysturoy í Syðrugøtu til Syðrugøtu Sydregøte
Tjørnuvík 48 445 Sundini Nordstreymoy í Tjørnuvík til Tjørnuvíkar Tjørnevig
Toftir 864 650 Nes Eysturoy á Toftum á Toftir Tofte
Tórshavn 13535 100 Tórshavn Sidstreymoy í Tórshavn til Tórshavnar Thorshavn
Trøllanes 13 798 Klaksvík Nordinsln á Trøllanesi til Trøllanesar Troldenæs
Trongisvágur 515 826 Tvøroyri Suðuroy í Trongisvági til Trongisvágs Trangisvåg
Tvøroyri 845 800 Tvøroyri Suðuroy á Tvøroyri til Tvøroyrar

á Tvøroyri

Tværå
Úti á Bø Tórshavn Sidstreymoy úti á Bø úti til Bíggjar
Vágur 1351 900 Vágur Suðuroy í Vági til Vágs Våg
Válur 47 358 Kvívík Nordstreymoy á Válinum Vála Vålen
Vatnsoyrar 44 385 Vágar Vágar í Vatnsoyrum til Vatnsoyra Vatnsøre
Velbastaður 246 176 Tórshavn Sidstreymoy á Velbastað til Velbastaðar Velbestad
Vestmanna 1245 350 Vestmanna Nordstreymoy í Vestmanna til Vestmannar Vestmanhavn
Við Gjónna Kvívík Nordstreymoy (frammi) víð Gjónna (frammi) frá Gjáarinnar Gjóv
Viðareiði 346 750 Viðareiði Nordinsln á Viðareiði til Viðareiðis Viderejde
Víkar Sørvágur Vágar í Víkum til Víka Vigum
Víkarbyrgi 928 Sumba Suðuroy í Víkarbyrgi til Víkarbyrgjar Vigerbirge

Omeakung: * Mjørkadalur is a dänischa Barrasstützpunkt und hod laut in Postverk Føroya koa Postleitzoi.

Im Netz[Weakln | Am Quelltext weakln]

 Commons: Liste der Städte und Orte auf den Färöern – Oibum mit Buidl, Videos und Audiodateien

Beleg[Weakln | Am Quelltext weakln]