Listn vo de gresstn Stean

Aus Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen

De gresstn bekonntn Stean san nochfoingd, sortiat noch eanan Radius, afglist. Da Radius is ois Vahejtnis zum Sunradius (695.700 km) ogem.

Gressnvagleich zwischn Sun und VY Canis Majoris

.

Nam vom Stean Sunradien
(Sun = 1)
UY Scuti 1708[1]
WOH G64 1540Referenzfehler: Für ein <ref>-Tag fehlt ein schließendes </ref>-Tag.
RW Cephei 1535[2][3]
V354 Cephei 1520[4]
KW Sagittarii 1460[5]
KY Cygni 1420
VY Canis Majoris 1420Referenzfehler: Für ein <ref>-Tag fehlt ein schließendes </ref>-Tag.
VV Cephei 1050Referenzfehler: Für ein <ref>-Tag fehlt ein schließendes </ref>-Tag.-1900Referenzfehler: Für ein <ref>-Tag fehlt ein schließendes </ref>-Tag.</ref>
My Cephei (Herschels "Granatstean") 650[6]-1420[7]
HR 5171 1315[8]
NML Cygni 1183[9]
Beteigeuze (Alpha Orionis) 1180[10][11]
V509 Cassiopeiae 400-900[12]
Antares (Alpha Scorpii) 883[13]
V382 Carinae 747[14]
119 Tauri 608[15]
S Pegasi 580 [1]
T Cephei 540 [2]
S Orionis 530 [3]
W Hydrae 520 [4]
R Cassiopeiae 500 [5]
Rho Cassiopeiae 450[16]
Theta Muscae Ac 422
Eta Carinae 400
R Leporis 400 ± 90[17]
S Doradus 380[18]
V838 Monocerotis 380[19]
R Doradus 370[20]
Epsilon Aurigae A 358[21]
HR Carinae 350
R Leonis 350 [6]
Pistolenstern 346 ± 40[22]
Mira A (Omicron Ceti) 332-402[23]
Chi Cygni 300
La Superba (Y Canum Venaticorum) 300
Rasalgethi (Alpha Herculis) 264-303[24]
Wezen (Delta Canis Majoris) 237[25]
Deneb (Alpha Cygni) 220[26]
LBV 1806-20 200[27]
Zeta Aurigae 160 [7]
Enif (Epsilon Pegasi) 185[28]
Albireo A1 (Beta Cygni) 109[29]
WR 102KA 92[30]
Gacrux (Gamma Crucis) 84[31]
Gamma Andromedae 83
Rigel (Beta Orionis) 78[32]
Arneb (Alpha Leporis) 77
Canopus (Alpha Carinae) 71[33]
R Coronae Borealis 65
Mintaka (Delta Orionis) 60
Mirfak (Alpha Persei) 60
Mekbuda (Zeta Geminorum) 60
Eta Aquilae 60
Eltanin (Gamma Draconis) 50
Aldebaran (Alpha Tauri) 43 [8]
Kochab (Beta Ursae Minoris) 41

Schau aa[VE | Weakln]

Im Netz[VE | Weakln]

  • Arroyo-Torres, B.; Wittkowski, M.; Marcaide, J. M.; Hauschildt, P. H. (2013). "The atmospheric structure and fundamental parameters of the red supergiants AH Scorpii, UY Scuti, and KW Sagittarii". Astronomy & Astrophysics 554: A76. doi:10.1051/0004-6361/201220920. Bibcode2013A&A...554A..76A. 
  • Humphreys, R. M. (1978). "Studies of luminous stars in nearby galaxies. I. Supergiants and O stars in the Milky Way". The Astrophysical Journal Supplement Series 38: 309. doi:10.1086/190559. Bibcode1978ApJS...38..309H. 
  • Davies, Ben; Kudritzki, Rolf-Peter; Figer, Donald F. (2010). "The potential of red supergiants as extragalactic abundance probes at low spectral resolution". Monthly Notices of the Royal Astronomical Society 407 (2): 1203. doi:10.1111/j.1365-2966.2010.16965.x. Bibcode2010MNRAS.407.1203D. 
  • Referenzfehler: Es ist ein ungültiger <ref>-Tag vorhanden: Für die Referenz namens levesqueetal20052 wurde kein Text angegeben.
  • Table 4 in Levesque, Emily M.; Massey, Philip; Olsen, K. A. G.; Plez, Bertrand; Josselin, Eric; Maeder, Andre; Meynet, Georges (2005). "The Effective Temperature Scale of Galactic Red Supergiants: Cool, but Not as Cool as We Thought". The Astrophysical Journal 628 (2): 973. doi:10.1086/430901. Bibcode2005ApJ...628..973L. 
  • Tsuji, Takashi (2000). "Water in Emission in the Infrared Space Observatory Spectrum of the Early M Supergiant Star μ Cephei". The Astrophysical Journal Letters 540 (2): 99–102. doi:10.1086/312879. Bibcode2000ApJ...540L..99T. 
  • Referenzfehler: Es ist ein ungültiger <ref>-Tag vorhanden: Für die Referenz namens levesqueetal20055 wurde kein Text angegeben.
  • Chesneau, O.; Meilland, A.; Chapellier, E.; Millour, F.; Van Genderen, A. M.; Nazé, Y.; Smith, N.; Spang, A.; et al. (2014). "The yellow hypergiant HR 5171 A: Resolving a massive interacting binary in the common envelope phase". Astronomy & Astrophysics 563: A71. doi:10.1051/0004-6361/201322421. Bibcode2014A&A...563A..71C. 
  • De Beck, E.; Decin, L.; De Koter, A.; Justtanont, K.; Verhoelst, T.; Kemper, F.; Menten, K. M. (2010). "Probing the mass-loss history of AGB and red supergiant stars from CO rotational line profiles. II. CO line survey of evolved stars: Derivation of mass-loss rate formulae". Astronomy and Astrophysics 523: A18. doi:10.1051/0004-6361/200913771. Bibcode2010A&A...523A..18D. 
  • Smith, Nathan; Hinkle, Kenneth H.; Ryde, Nils (March 2009). "Red Supergiants as Potential Type IIn Supernova Progenitors: Spatially Resolved 4.6 μm CO Emission Around VY CMa and Betelgeuse". The Astronomical Journal 137 (3): 3558–3573. doi:10.1088/0004-6256/137/3/3558. Bibcode2009AJ....137.3558S. 
  • Dolan, Michelle M.; Mathews, Grant J.; Lam, Doan Duc; Lan, Nguyen Quynh; Herczeg, Gregory J.; Dearborn, David S. P. (2016). "Evolutionary Tracks for Betelgeuse". The Astrophysical Journal 819: 7. doi:10.3847/0004-637X/819/1/7. Bibcode2016ApJ...819....7D. 
  • Nieuwenhuijzen, H.; De Jager, C.; Kolka, I.; Israelian, G.; Lobel, A.; Zsoldos, E.; Maeder, A.; Meynet, G. (2012). "The hypergiant HR 8752 evolving through the yellow evolutionary void". Astronomy & Astrophysics 546: A105. doi:10.1051/0004-6361/201117166. Bibcode2012A&A...546A.105N. 
  • Baade, R.; Reimers, D. (October 2007). "Multi-component absorption lines in the HST spectra of α Scorpii B". Astronomy and Astrophysics 474 (1): 229–237. doi:10.1051/0004-6361:20077308. Bibcode2007A&A...474..229B. 
  • Achmad, L. (1992). "A photometric study of the G0-4 Ia(+) hypergiant HD 96918 (V382 Carinae)". Astronomy and Astrophysics 259: 600–606. Bibcode1992A&A...259..600A. 
  • https://sites.google.com/site/insanemathmatics/space-maths/largest-known-stars
  • Gorlova, N.; Lobel, A.; Burgasser, A. J.; Rieke, G. H.; Ilyin, I.; Stauffer, J. R. (2006). "On the CO Near‐Infrared Band and the Line‐splitting Phenomenon in the Yellow Hypergiant ρ Cassiopeiae". The Astrophysical Journal 651 (2): 1130–1150. doi:10.1086/507590. Bibcode2006ApJ...651.1130G. 
  • Hofmann, K.-H.; Eberhardt, M.; Driebe, T.; Schertl, D.; Scholz, M.; Schoeller, M.; Weigelt, G.; Wittkowski, M.; et al. (2005). "Interferometric observations of the Mira star o Ceti with the VLTI/VINCI instrument in the near-infrared". Proceedings of the 13th Cambridge Workshop on Cool Stars 560: 651. Bibcode2005ESASP.560..651H. 
  • Vorlog:Cite conference
  • Tylenda, R.; Kamiński, T.; Schmidt, M.; Kurtev, R.; Tomov, T. (2011). "High-resolution optical spectroscopy of V838 Monocerotis in 2009". Astronomy & Astrophysics 532: A138. doi:10.1051/0004-6361/201116858. Bibcode2011A&A...532A.138T. 
  • Bedding, T. R. et al. (April 1997), "The angular diameter of R Doradus: a nearby Mira-like star", Monthly Notices of the Royal Astronomical Society 286 (4): 957–962, Bibcode:1997MNRAS.286..957B, arXiv:astro-ph/9701021, doi:10.1093/mnras/286.4.957 
  • Kloppenborg, B.K.; Stencel, R.E.; Monnier, J.D.; Schaefer, G.H.; Baron, F.; Tycner, C.; Zavala, R. T.; Hutter, D.; et al. (2015). "Interferometry of ɛ Aurigae: Characterization of the Asymmetric Eclipsing Disk". The Astrophysical Journal Supplement Series 220: 14. doi:10.1088/0067-0049/220/1/14. Bibcode2015ApJS..220...14K. 
  • Najarro, F.; Figer, D. F.; Hillier, D. J.; Geballe, T. R.; Kudritzki, R. P. (2009). "Metallicity in the Galactic Center: The Quintuplet Cluster". The Astrophysical Journal 691 (2): 1816. doi:10.1088/0004-637X/691/2/1816. Bibcode2009ApJ...691.1816N. 
  • Woodruff, H. C.; Eberhardt, M.; Driebe, T.; Hofmann, K.-H.; Ohnaka, K.; Richichi, A.; Schert, D.; Schöller, M.; et al. (2004). "Interferometric observations of the Mira star o Ceti with the VLTI/VINCI instrument in the near-infrared". Astronomy & Astrophysics 421 (2): 703–714. doi:10.1051/0004-6361:20035826. Bibcode2004A&A...421..703W. 
  • Moravveji, Ehsan; Guinan, Edward F.; Khosroshahi, Habib; Wasatonic, Rick (2013). "The Age and Mass of the α Herculis Triple-star System from a MESA Grid of Rotating Stars with 1.3 <= M/M ⊙ <= 8.0". The Astronomical Journal 146 (6): 148. doi:10.1088/0004-6256/146/6/148. Bibcode2013AJ....146..148M. 
  • Davis, J.; Booth, A. J.; Ireland, M. J.; Jacob, A. P.; North, J. R.; Owens, S. M.; Robertson, J. G.; Tango, W. J.; et al. (2007). "The Emergent Flux and Effective Temperature of Delta Canis Majoris". Publications of the Astronomical Society of Australia 24 (3): 151. doi:10.1071/AS07017. Bibcode2007PASA...24..151D. 
  • Schiller, F.; Przybilla, N. (2008). "Quantitative spectroscopy of Deneb". Astronomy & Astrophysics 479 (3): 849–858. doi:10.1051/0004-6361:20078590. Bibcode2008A&A...479..849S. 
  • https://jumk.de/astronomie/big-stars/lbv-1806-20.shtml
  • Referenzfehler: Es ist ein ungültiger <ref>-Tag vorhanden: Für die Referenz namens lang2006 wurde kein Text angegeben.
  • "Albireo". . https://jumk.de/astronomie/big-stars/albireo.shtml. 
  • Barniske, A.; Oskinova, L. M.; Hamann, W. -R. (2008). "Two extremely luminous WN stars in the Galactic center with circumstellar emission from dust and gas". Astronomy and Astrophysics 486 (3): 971. doi:10.1051/0004-6361:200809568. Bibcode2008A&A...486..971B. 
  • Ireland, M. J. et al. (May 2004), "Multiwavelength diameters of nearby Miras and semiregular variables", Monthly Notices of the Royal Astronomical Society 350 (1): 365–374, Bibcode:2004MNRAS.350..365I, arXiv:astro-ph/0402326, doi:10.1111/j.1365-2966.2004.07651.x 
  • Moravveji, Ehsan; Guinan, Edward F.; Shultz, Matt; Williamson, Michael H.; Moya, Andres (March 2012). "Asteroseismology of the nearby SN-II Progenitor: Rigel. Part I. The MOST High-precision Photometry and Radial Velocity Monitoring". The Astrophysical Journal 747 (1): 108–115. doi:10.1088/0004-637X/747/2/108. Bibcode2012ApJ...747..108M. 
  • Cruzalebes, P.; Jorissen, A.; Rabbia, Y.; Sacuto, S.; Chiavassa, A.; Pasquato, E.; Plez, B.; Eriksson, K.; et al. (2013). "Fundamental parameters of 16 late-type stars derived from their angular diameter measured with VLTI/AMBER". Monthly Notices of the Royal Astronomical Society 434 (1): 437–450. doi:10.1093/mnras/stt1037. Bibcode2013MNRAS.434..437C.