Kretische Insln

Aus Wikipedia
(Weidagloadt vo Liste kretischer Inseln)
Zur Navigation springen Zur Suche springen

Des is a Listn vo de Insln in Kreta in Griachaland.

Haptinsl und grässane Insln[VE | Weakln]

Nama griachischa Nama Regionalbeziak Gmoa Fläch
km²[1]
Häh Log Buid
Kreta
(Kriti (gr.))
Κρήτη (f. sg) 4 Regionalbeziake 23 Gmoana 8261,183 2456 35° 13′ N, 24° 55′ O35.216453624.9197388
Crete Nasa.jpg
Dia Δία (Ντία) (f. sg) Iraklio Chersonisos 11,909 268 35° 26′ 52″ N, 25° 13′ 11″ O35.447805425.2196312
Dia Island.jpg
Kolokythia
(Vryonisi)
Κολοκυθιά (f. sg)
(Βρυονήσι)
Lasithi Agios Nikolaos 0,144 35° 15′ 51″ N, 25° 45′ 38″ O35.264297725.7605362
Kolokythia.jpg
Agii Pandes Άγιοι Πάντες (m. pl.) Lasithi Agios Nikolaos 0,346 18 35° 11′ 51″ N, 25° 43′ 49″ O35.197518525.730238
Agii Pandes.jpg
Psira Ψείρα (f. sg) Lasithi Sitia 1,518 204 35° 11′ 22″ N, 25° 51′ 40″ O35.189382125.8611298
Psira.jpg
Gianysada
(Giannisada)
Γιανυσάδα (f. sg)
(Γιαννισάδα)
Lasithi Sitia 2,098 147 35° 19′ 39″ N, 26° 10′ 20″ O35.327450726.172266
Dragonara
(Dragonada)
Δραγονάρα (f. sg)
(Δραγονάδα)
Lasithi Sitia 2,892 128 35° 20′ 44″ N, 26° 10′ 43″ O35.345445326.1786175
Paximada Παξιμάδα (f. sg) Lasithi Sitia 0,311 133 35° 22′ 41″ N, 26° 10′ 27″ O35.378063526.1741543
Elasa Ελάσα (f. sg) Lasithi Sitia 1,746 72 35° 16′ 24″ N, 26° 20′ 21″ O35.273372626.339035
Elasa.jpg
Grandes Γκράντες (n. sg.)
(Γράντες)
Lasithi Sitia 0,302 42 35° 12′ 22″ N, 26° 17′ 53″ O35.206215226.2981367
Paleokastro Elasa Grandes.jpg
Koufonisi Κουφονήσι (n. sg.) Lasithi Sitia 4,260 54 34° 56′ 13″ N, 26° 8′ 20″ O34.9370326.1388779
Koufonisi Kritis.jpg
Trachilos
(Trachila)
Τράχηλος (f. sg)
(Τράχηλα)
Lasithi Sitia 0,153 [2] 43 34° 55′ 13″ N, 26° 7′ 52″ O34.920317226.1312389
Strongyli
(Strongylo)
Στρογγυλή (f. sg)
Στρογγυλό
Lasithi Sitia 0,151 19 34° 57′ 36″ N, 26° 8′ 2″ O34.960017726.1339855
Mikronisi Μικρονήσι (n. sg.) Lasithi Ierapetra 0,123 16 34° 52′ 34″ N, 25° 44′ 39″ O34.876143925.7440567
Chrysi
(Gaidouronisi)
Χρυσή (f. sg)
(Γαϊδουρονήσι)
Lasithi Ierapetra 4,743 27 34° 52′ 20″ N, 25° 42′ 30″ O34.872222225.7083333
Lasithi Chrysi.jpg
Mikro Paximad] Μικρό Παξιμάδι (n. sg.) Rethymno Agios Vasilios 0,566 166 35° 0′ 35″ N, 24° 36′ 12″ O35.009611924.6034098
Paximadia-inseln.jpg
[Megalo Paximadi Μεγάλο Παξιμάδι (n. sg.) Rethymno Agios Vasilios 0,677 252 35° 0′ 17″ N, 24° 35′ 8″ O35.004690724.5856857
Paximadia-inseln.jpg
Gavdos Γαύδος (f. sg) Chania Gavdos 33,025 368 34° 50′ 30″ N, 24° 5′ 27″ O34.841703924.0909576
Gavdos.jpg
Gavdopoula Γαυδοπούλα (f. sg) Chania Gavdos 1,775 113 34° 55′ 48″ N, 24° 0′ 7″ O34.929993424.0019512
Gavdopoula.jpg
Elafonisi Ελαφονήσι (n. sg.) Chania Kissamos 0,435 35° 16′ 10″ N, 23° 31′ 51″ O35.269483523.5308695
Elafonissos R01.jpg
Pondikonisi Ποντικονήσι (n. sg.) Chania Kissamos 0,266 154 35° 35′ 11″ N, 23° 28′ 40″ O35.586287923.4777188
Pondikonisi 02.JPG
Imeri Gramvousa
(Gramvousa)
Ήμερη Γραμβούσα (f. sg)
(Γραμβούσα)
Chania Kissamos 0,722 124 35° 36′ 39″ N, 23° 34′ 45″ O35.610766823.5791922
Imeri Gramvousa.jpg
Agria Gramvousa
(Agriogramvousa,
Paleogramvousa)
Άγρια Γραμβούσα (f. sg)
(Αγριογραμβούσα,
Παλαιογραμβούσα)
Chania Kissamos 0,825 103 35° 38′ 33″ N, 23° 35′ 12″ O35.642370723.5866594
Agria Gramvousa.jpg
Agii Theodori
(Theodorou)
Άγιοι Θεόδωροι (m. pl.)
(Θεοδωρού)
Chania Chania 0,905 156 35° 32′ 12″ N, 23° 55′ 53″ O35.536801123.9312696
Theodorou - Kri-Kri Island.jpg
Souda Σούδα (f. sg) Chania Chania 0,103 35° 29′ 19″ N, 24° 9′ 9″ O35.488699124.1524124
Souda Island.jpg

Kloanare Fejsninsln und Fejsn[VE | Weakln]

Nama griachischa Nama Präfektur Gmoa Fläch km² Log Buid
Glaronisi
(Petalidi)
Γλαρονήσι (n. sg.)
(Πεταλίδι)
Iraklio Chersonisos 35° 27′ 49″ N, 25° 11′ 27″ O35.463571225.1907492
Dia Petalidi.jpg
Paximadi Παξιμάδι (n. sg.) Iraklio Gouves 0,033 [2] 35° 26′ 7″ N, 25° 16′ 32″ O35.435218625.2754641
Afendis Christos
(Nisoplako) [3]
Αφέντης Χριστός (m. sg.)
Iraklio Chersonisos 0,003 35° 17′ 44″ N, 25° 27′ 39″ O35.2954625.4607725
Afendis Christos.jpg
Agia Varvara Αγία Βαρβάρα (f. sg) Iraklio Chersonisos 35° 17′ 51″ N, 25° 28′ 4″ O35.297425.46772
Avgo Αυγό (n. sg.) Lasithi Agios Nikolaos 35° 36′ 13″ N, 25° 34′ 29″ O35.603718725.5747986
Kalydon
(Spinalonga)
Καλυδών (f. sg)
(Σπιναλόγκα)
Lasithi Agios Nikolaos 0,082 [2] 35° 17′ 51″ N, 25° 44′ 17″ O35.297474125.7379627
Nikolos
(Agios Andonios, Nikolonisi)
Νικολός
(Άγιος Αντώνιος oder Νικολονήσι)
Lasithi Agios Nikolaos 35° 12′ 16″ N, 25° 43′ 20″ O35.204470725.7221377
Mikronisi Μικρονήσι (n. sg.) Lasithi Agios Nikolaos 35° 12′ 10″ N, 25° 43′ 55″ O35.202778725.7318902
Vryonisi
(Prasonisi)
Βρυονήσι (n. sg.)
(Πρασονήσι)
Lasithi Agios Nikolaos 35° 7′ 47″ N, 25° 45′ 46″ O35.12964925.7628965
Vryonisi Agiou Nikolaou.jpg
Psyllos Ψύλλος Lasithi Ierapetra 35° 6′ 55″ N, 25° 48′ 7″ O35.115195925.8020353
Konida Κονίδα (f. sg) Lasithi Ierapetra 35° 7′ 33″ N, 25° 48′ 40″ O35.125805625.8110046
Agriomandra Αγριόμαντρα (n. sg.) Lasithi Ierapetra 35° 7′ 53″ N, 25° 49′ 53″ O35.13128125.8312875
Katergo Lasithi Itanos 35° 9′ 25″ N, 25° 50′ 51″ O35.156950925.8475041
Agios Nikolaos
(Mochlos)
Άγιος Νικόλαος (n. sg.)
(Μόχλος)
Lasithi Sitia 35° 11′ 15″ N, 25° 54′ 24″ O35.18741825.9067917
Paximadaki
Prasonisi (Sitia)
Παξιμαδάκι (n. sg.)
(Πρασονήσι Σητείας (n. sg.))
Lasithi Sitia 0,046 [2] 35° 21′ 29″ N, 26° 10′ 41″ O35.358046226.1781883
Prosfora Προσφορά Lasithi Sitia 35° 13′ 40″ N, 26° 6′ 18″ O35.227856426.105082
Mavros Μαύρος Lasithi Sitia 35° 16′ 2″ N, 26° 13′ 19″ O35.2672226.222
Kyriamadi Κυριαμάδι (n. sg.) Lasithi Sitia 35° 17′ 36″ N, 26° 16′ 4″ O35.29335426.267903[4]
Pinakl (Ftena Trachilia, Pinnacle Rock) Lasithi Sitia 35° 18′ 56″ N, 26° 17′ 14″ O35.315510426.2872362
Sideros (Strongylo) Σίδερος (Στρογγύλο) Lasithi Sitia 35° 19′ 7″ N, 26° 18′ 3″ O35.318644526.3007975
Karavi (Kores) Lasithi Sitia 35° 18′ 27″ N, 26° 19′ 10″ O35.307613426.3195729
Daskalia Lasithi Sitia 35° 18′ 1″ N, 26° 18′ 37″ O35.300398726.310389
Mavros Vrachos Lasithi Sitia 35° 15′ 38″ N, 26° 16′ 8″ O35.260557126.2687612
Peristerovrachi Lasithi Sitia 35° 15′ 21″ N, 26° 16′ 1″ O35.255747426.2668192
Peristerovrachi.jpg
Grandes O Γκράντες Α Lasithi Sitia 35° 12′ 38″ N, 26° 18′ 19″ O35.210624526.3051426
Grandes W Γκράντες Δ Lasithi Sitia 0,030 [2] 35° 12′ 3″ N, 26° 17′ 29″ O35.200718526.2913024
Kavallos
(Kavali Inseln)
Καβάλλος
(Νησιά Καβάλοι)
Lasithi Sitia 35° 1′ 39″ N, 26° 13′ 42″ O35.027518926.2283564
Kavali islands.jpg
Anavatis
(Kavali Inseln)
Αναβάτης (m. sg.)
(Νησιά Καβάλοι)
Lasithi Sitia 35° 1′ 50″ N, 26° 14′ 8″ O35.030664126.235652
Anavatis.jpg
Kefali
(Kavali Inseln)
Κεφάλι
(Νησιά Καβάλοι)
Lasithi Sitia 35° 1′ 46″ N, 26° 13′ 37″ O35.029451726.2270689
Kavali islands.jpg
Kymo
(Chamili)
Κυμώ (f. sg)
(Χαμηλή)
Lasithi Sitia 0,025 [2] 35° 0′ 54″ N, 26° 11′ 58″ O35.014884226.1993885
Kymo.jpg
Makroulo
(Makrouli)
Μακρουλό (n. sg.)
(Μακρουλή)
Lasithi Sitia 0,088 [2] 34° 57′ 16″ N, 26° 7′ 45″ O34.95447826.1292219
Marmaro Μάρμαρο (n. sg.) Lasithi Sitia 0,008 34° 56′ 56″ N, 26° 7′ 39″ O34.948832426.1275053
Prasonisi Πρασονήσι (n. sg.) Lasithi Sitia 34° 59′ 39″ N, 26° 7′ 0″ O34.994214726.1166048
Agia Irini Αγία Ειρήνη (f. sg) Lasithi Ierapetra 35° 2′ 5″ N, 25° 58′ 27″ O35.03472222222225.974166666667
Fotia Lasithi Ierapetra 35° 0′ 50″ N, 25° 52′ 26″ O35.0138925.87389
Psarocharako Ψαροχάρακο (n. sg.) Iraklio Viannos 34° 58′ 52″ N, 25° 30′ 8″ O34.9812225.50216
Nisoplaka Iraklio Archanes-Asterousia 34° 57′ 13″ N, 25° 9′ 26″ O34.953598725.157361
Thetis Θέτις (f. sg) Iraklio Archanes-Asterousia 34° 57′ 13″ N, 25° 9′ 26″ O34.95362525.1573396
Trafos Τράφος (f. sg) Iraklio Festos 34° 56′ 12″ N, 24° 49′ 29″ O34.93666666666724.824722222222
Trafos 07.jpg
Mavronisi Μαυρονήσι (n. sg.) Iraklio Festos 34° 55′ 59″ N, 24° 48′ 37″ O34.93305555555624.810277777778
Mavronisi 01.jpg
Mikronisi
(Agios Pavlos)
Μικρονήσι (n. sg.)
(Άγιος Παύλος (m. sg.))
Iraklio Festos 0,025 [2] 34° 55′ 39″ N, 24° 48′ 22″ O34.927524.806111111111
Mikronisi 04.jpg
Megalonisi
(Makronisi)
Μεγαλονήσι (n. sg.)
(Μακρονήσι (n. sg.))
Iraklio Festos 0,061 [2] 34° 55′ 22″ N, 24° 47′ 59″ O34.922797924.7996187
Papadoplaka Παπαδόπλακα (f. sg) Iraklio Festos 34° 55′ 10″ N, 24° 47′ 9″ O34.919490324.7859287
Aspros Volakas Ασπρος Βώλακας Rethymno Agios Vasilios 35° 5′ 48″ N, 24° 37′ 1″ O35.096684924.6169817
Prasonisi Πρασονήσι (n. sg.) Rethymno Agios Vasilios 35° 5′ 50″ N, 24° 35′ 43″ O35.097158924.5952344
Katonisi Κατονήσι (f. sg) Chania Sfakia 35° 10′ 40″ N, 24° 14′ 7″ O35.17789524.2353678
Ammoudi tous Volakous Chania Sfakia 35° 11′ 32″ N, 24° 8′ 36″ O35.192183424.1434002
Tris Volakous Chania Sfakia 35° 12′ 0″ N, 24° 7′ 58″ O35.200065424.1327947
Loutro Λουτρό (n. sg.) Chania Sfakia 35° 11′ 48″ N, 24° 4′ 58″ O35.196536624.0826535
Loutro islet.jpg
Gaidouronisi Γαϊδουρονήσι (n. sg.) Chania Gavdos 34° 52′ 33″ N, 24° 3′ 51″ O34.875967924.0642643
Prasonisi Πρασονήσι (n. sg.) Chania Gavdos 34° 52′ 22″ N, 24° 4′ 30″ O34.872851924.0749931
Schistonisi
(Schisto, Trachili)
Σχιστονήσι (n. sg.)
(Τραχήλι (n. sg.))
Chania Kandanos-Selino 35° 13′ 18″ N, 23° 40′ 18″ O35.2216623.6715889
Artemis
(Prasonisi)
Άρτεμις (n. sg.)
(Πρασονήσι (n. sg.))
Chania Kissamos 35° 16′ 0″ N, 23° 32′ 21″ O35.266610323.5390663
Praso
(Prasonisi)
Πράσο (n. sg.)
(Πρασονήσι)
Chania Kissamos 35° 28′ 27″ N, 23° 33′ 32″ O35.474205223.5589898
Koursari
(Nisaki)
Κουρσάροι (m. pl.) Chania Kissamos 35° 28′ 54″ N, 23° 33′ 52″ O35.481657823.5645473
Petalida
(Xera)
Πεταλίδα (n. sg.) Chania Kissamos 35° 30′ 16″ N, 23° 33′ 46″ O35.504474323.5627341
Petalida Islet.jpg
Arnaouti Αρναούτη (f. sg) Chania Kissamos 35° 36′ 12″ N, 23° 34′ 42″ O35.60345723.5783124
Arnaouti-2.jpg
Petalida Πεταλίδα (n. sg.) Chania Kissamos 35° 36′ 2″ N, 23° 35′ 22″ O35.600608923.5894758
Valenti Rock Chania Kissamos 35° 35′ 41″ N, 23° 34′ 30″ O35.594707123.5749114
Valenti Rock 01.JPG
Agii Theodori N
(Theodorou)
Άγιοι Θεόδωροι Β (m. pl.) Chania Chania 35° 32′ 33″ N, 23° 55′ 58″ O35.54259823.9326429
Lazaretta
(Lazaretto, Lazareto)
Λαζαρέττα (n. pl.) Chania Chania 35° 31′ 9″ N, 23° 59′ 58″ O35.519058823.9995694
Lazaretta Chanion.jpg
Paleosouda
(Marathi)
Παλαιόσουδα (n. sg.)
(Μαράθι)
Chania Chania 35° 29′ 58″ N, 24° 10′ 46″ O35.499460824.1795349
Nisi
(Leon)
Νήσι
(Λέων) (n. sg.)
Chania Chania 35° 29′ 27″ N, 24° 9′ 2″ O35.490786924.150449
Souda Island.jpg
Karga Κάργα Chania Apokoronas 35° 27′ 18″ N, 24° 11′ 39″ O35.45504224.1942978
Aptera view.JPG
Agios Nikolaos Άγιος Νικόλαος (m. sg.) Chania Apokoronas 35° 21′ 57″ N, 24° 15′ 49″ O35.365868324.2635632
Agios Nikolaos Georgioupolis.jpg
Diapori Διαπόρι (n. sg.) Rethymno Mylopotamos 35° 25′ 18″ N, 24° 52′ 32″ O35.421650624.875536
Io Ίο (f. sg) Lasithi Sitia 34° 56′ 56″ N, 26° 7′ 39″ O34.94888888888926.1275

Im Netz[VE | Weakln]

Beleg[VE | Weakln]

  1.  Charles Arnold (Hrsg.): Die Inseln des Mittelmeers. Ein einzigartiger und vollständiger Überblick. 2. Auflage. marebuchverlag, Hamburg 2008, ISBN 3866480962.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 Προσδιορισμός και χαρτογράφηση των ορνιθολογικά ευαίσθητων στα αιολικά πάρκα περιοχών της Ελλάδας, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Griechische Ornithologische Gesellschaft) PDF Online@1@2Vorlage:Toter Link/www.ornithologiki.gr (Seite nicht mehr abrufbar; Suche in Webarchiven) (1,883 MB), griechisch
  3. Afendis Christos, griechisch
  4. Hellenic Military Service (Hrsg.): Nisoi Dionysades 1:50.000. Athen 1994 (online).