Elmore James

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach

Elmore James (*[27. Jenna 1918 in Mississippi; † 24. Mai 1963 z Chicago, Illinois) wor a amerikanischa Bluesmusikant. Nebman Muddy Waters gheat a za de einflussreichstn Slide-Gitarristn vom Chicago Blues..

tippisch fian James wor sei kroftvolla, raua Gsang, wo a mit seim elektrisch vasteaktn Slide-Gitarrspui begleidt hod.

Da James hod mit seim Stui aa vui britische Rockmusikantn und Rockbands in de 1960 beeinflusst. Dazua ghean de Rolling Stones, Bluesbreakers (John Mayall, Eric Clapton), Cream (Eric Clapton) und Fleetwood Mac, de wo uaspringliaa bekannte Bluesband gwen san.

1980 is a in de Blues Hall of Fame afgnumma worn.

Diskographie[VE | Weakln]

Oibm[VE | Weakln]

  • 1960 Blues After Blues Crown
  • 1961 Blues After Hours Ace
  • 1964 Original Folk Blues United Recordings
  • 1965 I Need You P-Vine Records
  • 1968 Something Inside of Me Bell
  • 1968 The Late Fantastiacally Great Ember
  • 1968 Tough
  • 1969 Blues in My Heart, Rhythm In My Soul
  • 1969 Whose Muddy Shoes MCA/Chess

Im Netz[VE | Weakln]

Normdatn: GND: 128959126 | LCCN: nr 89008940 | VIAF: 49408406