Lola Pagnani

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Der Artikl is im Dialekt Owaöstareichisch gschrim worn.

D'Lola Pagnani (* 3. April 1972 in Rom, Italien; eigntli Anna Lola Pagnani Stravos) is a italienische Füimschauspielarin.

Weadegaung[VE | Weakln]

D'Pagnani is de Tochta vum Schriftstölla und Drehbuachautoa Enzo Pagnani. Mid 17 hods in Paris a Ausbüidung im zeitgnössischn Taunz gmocht, nochhea hods ois Prima Ballerina d'Illusionistngruppm Momix auf eanara Wöidtuanee begleitt und fia'n Cirque de Soleil in Montreal an da Choreografie goawat.

Unta da Reschie vu da Lina Wertmüller und vum Dirigentn Giuseppe Sinopoli hods am Münchna Nazionaltheata taunzd. In New York hods ia Taunzausbüidung am Alvin Ailey American Dance Theater vatiaft und bei HB Studios Schauspüiuntaricht gnumma.

Nochdems noch Italien zruckgaunga is, woas unta da Reschie vum Ettore Scola, vum Giulio Base und vu da Lina Wertmüller in mearare Spüi- und Feansehfüime zum seng.

D'Pagnani kau nem am Italienischn aa s'Fraunzösische, s'Spanische und s'Englische fliaßnd ren.

Filmografie[VE | Weakln]

Kino[VE | Weakln]

  • 1995: Trafitti da un raggio di sole
  • 1996: Polvere di Napoli
  • 1996: Ninfa plebeau
  • 1999: Ferdinando e Carolina
  • 1999: La bomba
  • 2002: Il pranzo della domenica
  • 2003: Gente di Roma
  • 2007: Women Seeking Justice

Fernsehn[VE | Weakln]

  • 1995: Pazza famiglia
  • 1998: Commissario Raimondi
  • 1998: Anni 50
  • 2000: La squadra
  • 2001: Un posto al sole
  • 2001: Francesca e Nunziata
  • 2005: Un ciclone in famiglia 2
  • 2005: Carabinieri 5
  • 2006: Donne sbagliate
  • 2006: Capri

Theata[VE | Weakln]

  • Carmen (1987)
  • Anatra all'arancia (1997)
  • Vergine Regina (1996)

Im Netz[VE | Weakln]

→ Dea Artikl basiad auf ara frein Ibasetzung vom säim Artike in da Wikipedia af Deitsch in da Version vom 8. Dezemba 2008.