Liste der Städte in Georgien

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach

Des is a Listn vo de Städte in Georgien.

Rang Transkription Georgisch 1989[1] 2002[2] 2009[3] Distrikt
1. Tbilissi თბილისი 1.259.692 1.072.887 1.106.700  
2. Kutaissi ქუთაისი 234.870 183.691 188.600 Imeretien
3. Batumi ბათუმი 136.609 121.221 122.500 Adscharien
4. Rustawi რუსთავი 158.661 114.331 117.400 Niederkartlien
5. Sugdidi ზუგდიდი 50.022 68.558 72.300 Mingrelien und Oberswanetien
6. Gori გორი 68.924 49.137 50.800 Innerkartlien
7. Poti ფოთი 50.922 46.161 47.500 Mingrelien und Oberswanetien
8. Sochumi სოხუმი 121.406 39.100 Abchasien[4]
9. Samtredia სამტრედია 34.468 29.732 29.600 Imeretien
10. Chaschuri ხაშური 32.639 28.505 28.300 Innerkartlien
11. Senaki[5] სენაკი 29.161 27.703 28.100 Mingrelien und Oberswanetien
12. Sestaponi ზესტაფონი 26.098 24.002 24.500 Imeretien
13. Marneuli მარნეული 27.557 19.897 22.000 Niederkartlien
14. Telawi თელავი 28.325 21.582 20.100 Kachetien
15. Achalziche ახალციხე 24.570 17.565 19.200 Samzche-Dschawachetien
16. Kobuleti ქობულეთი 20.932 18.547 18.900 Adscharien
17. Osurgeti[6] ოზურგეთი 23.399 18.685 18.300 Gurien
18. Tqwartscheli ტყვარჩელი 21.578 16.800 Abchasien[4]
19. Zqaltubo წყალტუბო 21.280 16.801 16.800 Imeretien
20. Kaspi კასპი 17.305 15.233 15.300 Innerkartlien
21. Otschamtschire ოჩამჩირე 20.379 14.300 Abchasien[4]
22. Gardabani გარდაბანი 17.176 11.768 14.100 Niederkartlien
23. Tqibuli ტყიბული 21.867 14.454 13.800 Imeretien
24. Tschiatura ჭიათურა 29.228 13.832 13.800 Imeretien
25. Bordschomi ბორჯომი 19.007 14.442 13.600 Samzche-Dschawachetien
26. Sagaredscho საგარეჯო 14.563 11.920 11.500 Kachetien
27. Bolnissi ბოლნისი 15.047 9.938 11.300 Niederkartlien
28. Choni[7] ხონი 14.425 11.221 11.000 Imeretien
29. Gali გალი 15.687 10.800 Abchasien[4]
30. Gudauta გუდაუთა 15.264 10.800 Abchasien[4]
31. Gurdschaani გურჯაანი 12.872 10.023 9.500 Kachetien
32. Achalkalaki ახალქალაქი 15.572 9.802 9.400 Samzche-Dschawachetien
33. Zalendschicha წალენჯიხა 9.304 8.955 9.300 Mingrelien und Oberswanetien
34. Qwareli ყვარელი 11.165 9.035 8.600 Kachetien
35. Pizunda[8] ბიჭვინთა 11.030 8.500 Abchasien[4]
36. Achmeta ახმეტა 8.970 8.544 8.400 Kachetien
37. Mzcheta მცხეთა 9.588 7.660 7.800 Mzcheta-Mtianeti
38. Gagra გაგრა 26.636 7.700 Abchasien[4]
39. Kareli ქარელი 8.271 7.182 7.600 Innerkartlien
40. Lagodechi ლაგოდეხი 9.517 6.567 7.500 Kachetien
41. Lantschchuti ლანჩხუთი 9.021 7.849 7.500 Gurien
42. Dedopliszqaro[9] დედოფლის წყარო 10.249 7.628 7.300 Kachetien
43. Duscheti დუშეთი 8.439 7.297 7.100 Mzcheta-Mtianeti
44. Satschchere საჩხერე 7.842 6.550 6.900 Imeretien
45. Abascha აბაშა 7.139 6.420 6.300 Mingrelien und Oberswanetien
46. Ninozminda[10] ნინოწმინდა 7.285 6.287 6.100 Samzche-Dschawachetien
47. Terdschola თერჯოლა 6.580 5.487 6.100 Imeretien
48. Znori წნორი 2.912 6.065 6.100 Kachetien
49. Chobi ხობი 6.873 5.522 5.800 Mingrelien und Oberswanetien
50. Martwili მარტვილი 6.036 5.609 5.600 Mingrelien und Oberswanetien
51. Wale ვალე 6.305 5.026 5.000 Samzche-Dschawachetien
52. Baghdati[11] ბაღდათი 5.465 4.714 4.800 Imeretien
53. Dschwari ჯვარი 4.970 4.790 4.800 Mingrelien und Oberswanetien
54. Wani ვანი 6.576 4.630 4.600 Imeretien
55. Tetrizqaro თეთრიწყარო 8.692 4.007 3.800 Niederkartlien
56. Achali Atoni ახალი ათონი 4.310 3.700 Abchasien[4]
57. Dmanissi დმანისი 8.650 3.426 3.600 Niederkartlien
58. Oni ონი 5.481 3.340 3.000 Ratscha-Letschchumi und Niederswanetien
59. Ambrolauri ამბროლაური 2.933 2.531 2.400 Ratscha-Letschchumi und Niederswanetien
60. Sighnaghi სიღნაღი 3.489 2.109 2.300 Kachetien
61. Zalka წალკა 8.043 1.741 2.000 Niederkartlien
62. Zageri ცაგერი 1.359 1.913 1.800 Ratscha-Letschchumi und Niederswanetien
63. Zchinwali ცხინვალი 42.934 Innerkartlien[12]

Beleg[VE | Weakln]

  1. Stadtbevölkerung der Unionsrepubliken (außer RSFSR) auf der Webseite von Demoscope Weekly/Institut für Demographie der Staatlichen Universität/Hochschule für Ökonomie Moskau (russisch)
  2. Sakartwelos mossachleobis 2002 zlis pirweli erownuli saqoweltao aghzeris schedegebi. Bd. 4, Sakartwelos Statistikis Sachelmzipo Departamenti, Tbilissi 2004, ISBN 99928-0-924-8, S. 7–23 (Ergebnisse der Volkszählung 2002; georgisch).
  3. Statistical Yearbook Of Georgia, 2009 des Nationalen Statistikbüros Georgiens (englisch, georgisch; ohne Städte in Abchasien und Südossetien)
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 verlässliche Angaben für 2002 liegen nicht vor; für 2010 gerundet nach Berechnungen von World Gazetteer
  5. 1933–1976 Micha Zchakaia, 1976–1989 Zchakaia
  6. 1934–1989 Macharadse
  7. 1936–1989 Zulukidse
  8. von den Behörden der umstrittenen Republik Abchasien wurde das Stadtrecht 2007 verliehen; gemäß den georgischen Zentralbehörden hat Pizunda den Status eines Daba (Kleinstadt, vergleichbar mit Siedlungen städtischen Typs) unter dem georgischen Namen Bitschwinda
  9. häufig auch Dedoplis Zqaro; bis 1991 Zitelzqaro (georgisch)/Ziteli-Zkaro (russisch)
  10. bis 1991 Bogdanowka
  11. 1940–1990 Maiakowski (Majakowski)
  12. bzw. umstrittenes Gebiet Südossetien; verlässliche Angaben für 2002 und 2009 liegen nicht vor

Schau aa[VE | Weakln]

Im Netz[VE | Weakln]