Ten Years After

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Ten Years After
Ten Years After, 2009
Ten Years After, 2009
Oigmoans
Richtung Bluesrock
Grindung 1967
Hoamseitn http://www.tenyearsafternow.com/
Grindungsmitglieda
Gsang, Gitarre
Alvin Lee (bis 1975; † 2013)
Leo Lyons
Ric Lee
Chick Churchill
Aktuelle Bsetzung
Gesang, Gitarre
Joe Gooch (seit 2003)
Bass
Leo Lyons
Schlogzeig
Ric Lee
Keyboard
Chick Churchill
Ten Years After, 2009

Ten Years After isa britische Bluesrock-Band, deda Leo Lyons und da Alvin Lee 1967 grind hod.

Bandgschicht[VE | Weakln]

Scho 1960 san de zwe Grinda gmoasam in vaschine Musegruppm afdren gwen, unta andam mid Jayman, Mansfield und Atomities. Mid de Jaymans sans z Hamburg scho rechd eafoigreich gwen. Za dera Zeid san aa de Beatles im Hamburga Starclub afdren. No oi Afdrid in da Saturday Night Sunday Morning Show hans no bekannta gwen und hom in da Gegand vo Nottingham tourt. Era Roadie da Chick Churchill hod no ogfangt d Oagl z schbuin. Da Clubmanager Chris Wright hod glei kennd das de wos draaf hom und hod ea za weidare Afdrid vahoifa. Dano homsase vo de Jaymens glest und Ten Years After grind. [1]S easchde Oibum is 1967 untam säim Nam aussa kumma.

S zwoate Oibum Undead vo 1968 hod mim Liadl I’m Going Home, des domois bekanndasde Schdiggl draaf. 1969 sans bam Woodstock-Fesdiwäi afdren, wous 90 Minutn afgschbuid hom. Im Woodstock-Fuim is owa grod des Liadl I’m going home zseng.

Dano homs no a bo Eafoige kobt, bsundas des Live-Doppe-Oibum Recorded Live vo 1973, owa no da Amerika Touanee homsase 1975 afglest. Easchd 1989 homs wida midanand mid About Time a Oibum gmochd und san bis 1991 wäidweit afdren.

2001 is Ten Years After - live at the Fillmore East afn Moakt kumma, agnumma 1970.

2003 hod se Ten Years After mim Joe Gooch an da Gidar (fian Alvin Lee) nei zamdo.

Im Dezemba 2013 homse da Leo Lyons und da Joe Gooch vo Ten Years After drennt.[2] Da Ric Lee und da Chick Churchill meng owa mid Ten Years After und a neia Bsezung weida mocha.

Diskografia[VE | Weakln]

Studiooim (mim Alvin Lee)[VE | Weakln]

  • Ten Years After (1967)
  • Stonedhenge (1969)
  • Ssssh (1969)
  • Cricklewood Green (1970)
  • Watt (1970)
  • A Space in Time (1971)
  • Rock & Roll Music to the World (1972)
  • Positive Vibrations (1974)
  • About Time (1989)

Studiooim (mim Joe Gooch)[VE | Weakln]

  • Now (2004)
  • Evolution (2008)

Live-Oim (mim Alvin Lee)[VE | Weakln]

  • Undead (1968)
  • Recorded Live (1973)
  • Ten Years After live at Reading 83 (1990)
  • Ten Years After live (1990)
  • Live At The Fillmore East 1970 (2001)

Live-Oim (mim Joe Gooch)[VE | Weakln]

  • One Night Jammed (2003)
  • Roadworks (2005)

Kompilationen[VE | Weakln]

  • Alvin Lee & Company (1972)
  • Love like A Man (1969–1975) (Compilation Pure Gold)
  • Goin’ Home! (1975)
  • Hear Them Calling (NOVA-Records 1976)
  • Universal (1987)
  • Pure Blues (1995)
  • I’m going home (1996) (Disky-Compilation; Stücke selbst von 1969 bis 1975)
  • Solid Rock (1997) (Compilation Capitol/EMI) (Aufnahmen selbst sind aus den Jahren 1969 bis …)
  • Premium Gold Collection (1998) (EMI) (Aufnahmen aus den Jahren 1969 bis 1975, teilweise live)

Beleg[VE | Weakln]

  1. Alvin Lee FAQ
  2. classicrockmagazine.com: Ten Years After lose frontman and bassist

Litaradua[VE | Weakln]

  • Irwin Stambler: The Encyclopedia Of Pop, Rock And Soul. 3. überarbeitete Auflage, New York City, New York: St. Martin’s Press, 1989, S. 674-676 – ISBN 0-312-02573-4

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Ten Years After – Sammlung vo Buidl, Videos und Audiodateien
Normdatn: GND: 1221287-8 | LCCN: nr 89010956 | VIAF: 122372616