Janet Jackson

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Der Artikl is im Dialekt Weanarisch gschrim worn.
Janet Jackson (2006)
Janet Jackson (2006)

Janet Damita Jo Jackson (* 16. Mai 1966 in Gary, Indiana, USA) is a US-amerikanische Sängerin, Tänzerin und Schauspülarin. Mit mehr ois 130 Milliaunen vakaufte Dounträga güt de Janet ois ane vo de eafoigreichstn Interpretinnen vo de 1990er Joa. Se is es jingste Mitglied vo da Musikafamülie Jackson. Iare fimf ötan Briada san ois The Jackson Five bekannt wuan, ia Bruada Michael Jackson woa ana vo de eafoigreichstn Musika olla Zeitn.

Diskografie (Alben)[VE | Weakln]

  • Janet Jackson (1982)
  • Dream Street (1984)
  • Control (1986)
  • Rhythm Nation 1814 (1989)
  • janet. (1993)
  • Design Of a Decade 1986/1996 – Best of (1995)
  • The Velvet Rope (1997)
  • All For You (2001)
  • Damita Jo (2004)
  • 20 Y.O. (2006)
  • Discipline (2008)

Filmografie[VE | Weakln]

  • 1977–1979: Good Times – Millicent 'Penny' Gordon/Woods
  • 1979–1980: A New Kind Of Family – JoJo Ashton
  • 1980–1984: Diff'rent Strokes – Charlene Duprey
  • 1984–1985: Fame – Cleo Hewitt
  • 1985: The Love Boat – Della
  • 1993: Poetic Justice
  • 2000: Familie Klumps und der verrückte Professor (Nutty Professor II: The Klumps)
  • 2007: Why Did I Get Married?

DVD/VHS[VE | Weakln]

  • 1990: The Rhythm Nation Compilation
  • 1996: Design of A Decade: 1986/1996 (Video-Collection)
  • 1999: The Velvet Rope Tour - Live In Concert
  • 2001: All For You: DVD-Edition (Video-Collection)
  • 2002: Janet - Live in Hawaii
  • 2004: From janet. to Damita Jo: The Video-Collection

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Janet Jackson – Sammlung vo Buidl, Videos und Audiodateien