Willie Dixon

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Willie Dixon 1979 Cary, Illinois, Harry Hopes

Willie Dixon (* 1. Juli 1915 ois William James Dixon z Vicksburg, Mississippi; † 29. Jenna 1992 z Burbank, Kalifornien) wor a amerikanischa Bluesmusikant. Ea wor Senga, Bossist, Liadschreiba und Produzent.

Da Willie Dixon hod de Entwicklung vom Chicago-Blues in de 50a und 60a Joar entscheidend mitpregt. entscheidend geprägt. Ois Studiomusikant und Hausbossist ba Chess Records is a af an Haffa Plottnafnohma z hean. Ois Bossist vom Chuck Berry hod a zan Siegeszug vom Rock'n'Rolls beidrogn. Ois Liadschreiba und Produzent wor a wia a Schlogafabrik. Ea hod vui vo de bekanntastn Blues-Liada gschriebm, wia beispuisweis Hoochie Coochie Man, Evil oda Back Door Man, de wo vor oim duachn Muddy Waters und in Howlin' Wolf bekannt worn san.

Da Dixon hod oba aa Rockgeschichte gschriebm, wei vui legendeare Rockbands seine Liada afgnumma hom, z.B. de Rolling Stones (Little Red Rooster), Ten Year's After (Spoonful), Led Zeppelin (I can't quit you, baby), Jimi Hendrix oda The Doors.

Diskographie[VE | Weakln]

Joar Titl Label Nummara Kommentar
1959 Willie's Blues Bluesville BVLP-1003 mit Memphis Slim
1960 Blues Every Which Way Verve MGV-3007 mit Memphis Slim
1960 Songs of Memphis Slim and "Wee Willie" Dixon Folkways FW-2385
1962 Memphis Slim and Willie Dixon at the Village Gate Folkways FA-2386 live, mit Pete Seeger
1963 In Paris: Baby Please Come Home! Battle BM-6122 with Memphis Slim, 1962
1970 I Am The Blues Columbia PC-9987 mit The Chicago All Stars
1971 Willie Dixon's Peace? Yambo 777-15 mit The Chicago All Stars
1973 Catalyst Ovation OVQD-1433
1976 What Happened To My Blues Ovation OV-1705
1983 Mighty Earthquake and Hurricane Pausa PR-7157
1985 Willie Dixon: Live (Backstage Access) Pausa PR-7183 mit Sugar Blue und Clifton James, Montreux 1985
1988 The Chess Box Chess Records
1988 Hidden Charms Bug C1-90593 Grammy 1989
1989 Ginger Ale Afternoon Varèse Sarabande VSD-5234 Soundtrack
1990 The Big Three Trio Legacy C-46216 von 1947–1952
1995 The Original Wang Dang Doodle: The Chess Recordings MCA 9353 Compilation von 1954–1990
1996 Crying the Blues: Live in Concert Thunderbolt CDTB-166 live mit Johnny Winter & the Chicago All Stars, Houston 1971
1998 Good Advice Wolf 120.700 live mit The Chicago All Stars, Long Beach 1991
1998 I Think I Got the Blues Prevue 17
2001 Big Boss Men - Blues Legends of the Sixties Indigo (UK) IGOXCD543 live, Houston 1971-72 (6 Tracks)

Im Netz[VE | Weakln]

Normdatn: PND: 119458748 | LCCN: n 83125288 | VIAF: 76524594