Couplet-AG

Aus Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen

De Couplet-AG (Couplet-ArterhaltungsGesellschaft) is a eafoigreiche boarische Musikabarettgruppm. Sie hom si ois Zui gsetzt de traditnonejn boarischn Couplets in Vabindung mitm Kabarett z dahoidn und nei auflebm z lossn.

De Couplet-AG is oane vo de eafoigreichstn Musikabarettgruppm vo Deitschland. Sie hom ned nua de scho fost vagessane Liadform vom Couplet wiedabelebt, sie san aa zum Vorbuid fia andane Musikabarettgruppn worn.

Bsetzung[VE | Weakln]

Zua Couplet-AG ghearn via Kinstla:

  • Jürgen Kirner
  • Hans Dettendorfer
  • Bernhard Gruber
  • Anna M. Spies (bis Oktoba 2009)
  • Bianca Bachmann (seit Novemba 2009)

Programme[VE | Weakln]

  • Gemeinsam sind wir unausstehlich (1993)
  • Und ewig lockt die Weißwurst (1995)
  • Tatort Bayern (1997) - Regie: Gabi Rothmüller
  • Heimat-Report (2000) - Regie: Werner Winkler
  • Endstation Wurmannsquick (2003) - Regie: Hanns Christian Müller
  • Pressack Royal (2003) - Regie: Hanns Christian Müller
  • Brot für Bayern (2006) - Regie: Eva Demmelhuber
  • 15 Jahre Couplet-AG (2008) - Regie: Eva Demmelhuber
  • Ab morgen wieder Hirn (2010) - Regie: Eva Demmelhuber

Preise und Auszeichnunga[VE | Weakln]

  • Talenttrepperl des Bayerischen Rundfunks (1995)
  • Tollwood-Förderpreis (1995)
  • Publikumspreis bei den 5. Augsburger Kabaretttagen (2001)
  • Ehrung durch Landeshauptstadt München für Verdienste um die Volkskultur (2002)
  • Bayerischer Poetentaler (2004)
  • Bayerischer Kabarettpreis[1] (2005)
  • Kulturpreis der Münchner Wochenanzeiger (2008)

Diskografie[VE | Weakln]

  • Und ewig lockt die Weißwurst (1996 / CD)
  • Tatort Bayern (1998 / CD)
  • Heimat-Report (2000 / CD)
  • Endstation Wurmannsquick - 10 Jahre auf Tour (2003 / CD&DVD)
  • Münchener Blut (2004 / CD)
  • Pressack Royal (2004 / CD)
  • 15 Jahre Couplet-AG (2008 / CD)
  • 15 Jahre Couplet-AG - live im Schlachthof (2009 / DVD)
  • Ab morgen wieder Hirn (2010 / CD)

Im Netz[VE | Weakln]

Beleg[VE | Weakln]

  1. Bayerischer Kabarettpreis@1@2Vorlage:Toter Link/www.br-online.de (Seite nicht mehr abrufbar; Suche in Webarchiven)