Rudi Zapf

Aus Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Rudi Zapf & Zapf'nstreich, 2012
Da Zapf Rudi, 2010 z Hoizkiacha

Da Zapf Rudi (* 25. Dezember 1959 z Minga) is a boarischa Musika und Kabarettist.

Ea guit a Virtuose vom Hackbreddl, spuit oba aa no andane Instrument, wia Quetschn und Horn. Vo 1977 bis 1983 hod a Musi studiat. Ea kombiniat vaschiedne Genres vo boarischa, russischa, amerikanischa, afrikanischa Voiksmusi iba Klassik bis Pop und Jazz. Do draus entstäht moast a neie, kunstvolle Klangmischung vo exotischa, danzlarischa, froha Wejdmusi.

Da Zapf spuit in vaschiedne Musi- und Kabarettgruppm mit, wia beispuisweis: Die Guglhupfa, Die Meiers, Trio Bavario, Never Been There, Augsburger Kammerorchester.

Ea is in durch de boarische Kloakunstszene bekonnt worn und hod scho an Hauffa internationale Tourneen durchgfiat.

Ensembles[VE | Weakln]

  • Rudi Zapf & Zapf´nstreich
  • Rudi Zapf Trio - Grenzenlos
  • Duo Rudi Zapf & Ingrid Westermeier
  • Duo Rudi Zapf & Wolfgang Neumann
  • Rudi Zapf & Augsburger Kammerorchester

Diskografie[VE | Weakln]

  • 1981 Guglhupf-Musikanten (Bellaphon)
  • 1984 Guglhupfa "Tohuwabohu" (Trikont)
  • 1984 Virtuose Hackbrettmusik (Trikont)
  • 1986 Classical Hammered Dulcimer (Trikont)
  • 1986 A landlerische Musi (Bogner)
  • 1987 ... den Bach hinunter! (Trikont)
  • 1987 Never Been There (Intuition)
  • 1988 Meier's Schallplatte (Wolpertinger)
  • 1988 Hammer Dolce (Trikont)
  • 1989 BavaRio (Trikont)
  • 1989 Never Been There "Ambience" (Vera Bra)
  • 1990 Keine Feier ohne Meier (Extra Records)
  • 1991 Musikalische Weltreise (Trikont)
  • 1993 Meierabend (Extra Records)
  • 1993 Festliche Hackbrettmusik (Extra Records)
  • 1995 Never Been There "third out of three" (Extra Records)
  • 1995 Da Capo (Pantaleon)
  • 1996 Zapf'nstreich "MCMXCVI" (Pantaleon)
  • 1998 Löwenzahn (Pantaleon)
  • 1998 Weggefährten (Pantaleon)
  • 1998 Best of Rudi Zapf (Pantaleon)
  • 2000 Irish & Klezmer (Pantaleon)
  • 2002 Zapf'nstreich "MMII" (Pantaleon)
  • 2004 Rudi Zapf Trio "Grenzenlos" Vol. 1 (Pantaleon)
  • 2004 Rudi Zapf Trio "Grenzenlos" Vol. 2 (Pantaleon)
  • 2005 Internationales Hackbrettfestival, Vol. 1 + 2 (Pantaleon
  • 2007 From Ireland to Spain (Pantaleon)
  • 2008 Rudi Zapf & Münchner Saitentratzer (Pantaleon)
  • 2009 Rudi Zapf & Zapf'nstreich "MMIX" (Pantaleon)
  • 2010 Rudi Zapf & Friends "Stimmungsvolle Weihnacht" (Pantaleon)
  • 2011 Rudi Zapf & Zapf'nstreich "Unterwegs" (Pantaleon)

Notnheftln[VE | Weakln]

  • Notenheft 1: Bairisch & Irish
  • Notenheft 2: Weltreise & Grenzenlos
  • Notenheft 3: Saitentratzer

Auszeichnunga[VE | Weakln]

  • 1986 Förderpreis der Stadt München
  • 1989 Preis der deutschen Schallplattenkritik
  • 1990 tz-Rose für Weihnachtskonzert mit Augsburger Kammerorchester
  • 1997 Garchinger Kleinkunstmaske
  • 1998 Der Grüne Wanninger
  • 2002 Bayerischer Poetentaler

Heaprobm[VE | Weakln]

Im Netz[VE | Weakln]

Hoamseitn vom Zapf Rudi

Normdatn: GND: 133362264 | LCCN: no98008570 | VIAF: 24211643