Dir en grey

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Der Artikl is im Dialekt Soizkaumaguadlarisch gschrim worn.
Da Kyo

Dir en grey (oft a in Katakana-Schreibweisn ディル アン グレイ und de daraus obgleitete Kurzform Diru) san a 1997 gründete japanische Band aus Osaka. Se wern heifig ois Visual Kei-Band bezeichnet, weils ois a soichane bekaunt worn san und zu de erfoigreichsten Intepretn vo dem Genre zöhn. Wegn eanara zuanehmendn musikalischn und optischn Wandlung in de letztn Johr, werns a oft zum Begriff J-Rock dazuazöt.

De Bedeitung vom Naum[VE | Weakln]

Es gibt vaschiedene Iwasetzungen vom Bandnaum Dir en grey, de wos vo Fans im Internet verbreit worn san. Es wird davo ausgaunga, dass Dir an deitschn "dir", en an französischen oda spanischn "in" und grey am englischn "grau" entsprechn dat und eventuell mid "Dir graues Herz" oda in Aunlehnung ans Fanclub-Magazin 灰色の銀貨 (dt. haiiro no ginka) mid "graue Silbermünze" iwasetzt wern kinat.

S' Bandmitliged Kaoru hod se inzwischn mehrfoch dazua geäussat und moand, dass da Naum zua Zeid vo da Bandgründung a Bedeitung ghobt hod, de wos jiatzt owa nima a so stimmt und da Naum nix mehr bedeit. Da Naum is gwöht worn, wei a se richtig auhead und a Image reflektiert wos einzigoartig is.[1]

Diskografie[VE | Weakln]

Albn und EPs[VE | Weakln]

  • MISSA (J: 25. Juli 1997) (EP)
  • GAUZE (J: 28. Juli 1999)
  • MACABRE (J: 20. Septemba 2000)
  • 改-KAI- [Remix Album] (J: 22. August 2001)
  • 鬼葬 [Kisou] (J: 30. Jenna 2002)
  • Six Ugly (J: 31. Juli 2002) (EP)
  • VULGAR (J: 10. September 2003 / Europa: 28. Aprü 2006)
  • Withering to death. (J: 9. März 2005 / D: 11. Novemba 2005)
  • The Marrow of a Bone (J: 7. Feba 2007/ D: 2. März 2007)
  • Decade 1998-2002 (J: 19. Dezemba 2007)
  • Decade 2003-2007 (J: 19. Dezemba 2007)
  • Uroboros (J: 12. Novemba 2008)

Singles[VE | Weakln]

  • JEALOUS (10. Mai 1998)
  • -I'll- (12. August 1998)
  • アクロの丘 [akuro no oka] (20. Jenna 1999)
  • 残-ZAN- (20. Jenna 1999)
  • ゆらめき [yurameki] (20. Jenna 1999)
  • Cage (26. Mai 1999)
  • 予感 [yokan] (14. Juli 1999)
  • [myaku] (16. Feba 2000)
  • [KR]cube (7. Juni 2000)
  • 太陽の碧 [taiyou no ao] (26. Juli 2000)
  • ain't afraid to die (18. Aprü 2001)
  • FILTH (12. September 2001)
  • JESSICA (14. November 2001)
  • embryo (19. Dezember 2001)
  • Child prey (31. Juli 2002)
  • DRAIN AWAY (22. Jenna 2003)
  • かすみ [kasumi] (23. Aprü 2003)
  • THE FINAL (17. März 2004)
  • -saku- (14. Juli 2004)
  • CLEVER SLEAZOID (21. Septemba 2005)
  • 凌辱の雨 [ryoujoku no ame] (26. Juli 2006 / D: 11. August 2006)
  • Agitated Screams of Maggots (15. Novemba 2006 / D: 1. Dezemba 2006)
  • DOZING GREEN (24. Oktoba 2007)
  • GLASS SKIN (10. Septemba 2008)

DVDs[VE | Weakln]

  • GAUZE-62045- Clip-DVD (19. Aprü 2000)
  • 1999.12.18 Osaka-Jou Hall Live-DVD (19. Aprü 2000)
  • TOUR 00>>01 MACABRE Live-DVD (22. August 2001)
  • KIMON Clip-DVD (20. März 2002)
  • rettou gekishin angya FINAL 2003 5 Ugly Kingdom Live-DVD (21. Mai 2003)
  • Blitz 5 Days Live-DVD
  • TOUR04 The Code of Vulgar[ism] Live-DVD (6. Oktoba 2004)
  • Average Fury Clip-DVD (29. Juni 2005)
  • Average Psycho Clip-DVD (27. Juli 2005)
  • TOUR 05 It Withers and Withers Live-DVD (J: 3. Mai 2006 D: 13. Juni 2006)
  • Despair in the Womb Live DVD [a knot] only (Feba 2007)
  • In Weal or Woe Live DVD mit Interviews und Fotos [a knot] only (10. Feba 2008)

VHS[VE | Weakln]

  • KAEDE~if trans~ /Special Version Clip-Video (15. Jenna 1998)
  • KAEDE~if trans~ /Original Version Clip-Video (8. Juli 1998)
  • Mousoukakugaigeki Clip-Video (7. Oktoba 1998)
  • GAUZE-62045- Clip-Video (17. Novemba 1999)
  • 1999.12.18 Osaka-Jou Hall Live-Video (16. Feba 2000)
  • TOUR 00>>01 MACABRE Live-Video (25. Juli 2001)
  • KIMON Clip-Video (20. März 2002)
  • rettou gekishin angya FINAL 2003 5 Ugly Kingdom Live-Video (21. Mai 2003)

Im Netz[VE | Weakln]

Beleg[VE | Weakln]

  1. Dir en grey Feature Interview at Blistering.com: http://www.blistering.com/fastpage/fpengine.php/link/1/templateid/12842/tempidx/5/menuid/3, 13. Juni 2008