Hideto Matsumoto

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Der Artikl is im Dialekt Soizkaummaguadlarisch gschrim worn.

Da Hideto Matsumoto (jap. 松本 秀人 Matsumoto Hideto, 13. Dezemba 1964 in Yokosuka, Präfektur Kanagawa in Japan; † 2. Mai 1998) wird meistns Hide gnennt (er hod se meistns mid an kloanen „h“ oiso „hide“ gschriem), wor a japanischer Visual Kei- und J-Rock-Musika. Bekaunt is a ois Gitarrist von da Band X Japan worn, späda is a daun a ois Solokünstler erfoigrech gwen. Da Hide gilt bis heid ois oana vo de eiflussreichstn Gitarristn von da japanischn Rock-Gschicht.

An Hide sei Tod[VE | Weakln]

An Hide sei Tod is bis heid nu ned voiständig aufklärt worn, es existieren de vaschiedenstn Gerüchte und Spekulationen, de vom Söbstmord, an Unfoi bis zu am föhgschlognen Streich reichn.

Da Hide is am 2. Mai 1998 vo ana Mitbewohnarin z'Bett brocht worn, nochdem a am vorign Obnd Alkohoi konsumiert ghobt hod. Als se oa Stunde späda sein Zuostand iwaprüfen woit, hodsn mid an Haundtuach am Tiaknopf erhängt voagfundn. Zu dera Zeid hod da Hide nu glebt, is owa daun nu in da söwn Nocht trotz de Bemühungen vo de Ärzte aun de Foign vo seine Verletzungen gstoam.

Diskografie[VE | Weakln]

Studioalbn[VE | Weakln]

  • Hide Your Face (1994)
  • Psyence (1996)
  • Ja, Zoo (1998)

Singls[VE | Weakln]

  • Eyes Love You (1993)
  • 50% & 50% (1993)
  • Dice (1994)
  • Tell Me (1994)
  • Misery (1996)
  • Beauty & Stupid (1996)
  • Hi-Ho / Good Bye (1996)
  • Rocket Dive (1998)
  • Pink Spider (1998)
  • Ever Free (1998)
  • Hurry Go Round (1998)
  • Tell Me (2000)
  • In Motion (2002)

Compilation-Albn[VE | Weakln]

  • Tune Up Remixes (1997)
  • Best Psychommunity (2000)
  • Hide Lemoned Compilation - Café le Psyence (2002)
  • Psy Clone - Hide Electronic Remixes (2002)
  • Hide Singles - Junk Story (2002)
  • King of Psybrog Rockstar (2004)
  • Psyence a Go Go (2008)
  • Hide Our Psychommunity (2008)

Filmografie[VE | Weakln]

  • Tokyo Pop (1988)
  • Seth et Holth (1993)

Im Netz[VE | Weakln]