Motörhead

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Motörhead
Oigmoans
Richtung Hard Rock, Heavy Metal, Rock & Roll
Grindung 1975
Auflesung 2015
Hoamseitn www.imotorhead.com
Grindungsmitglieda
Ian „Lemmy“ Kilmister († 2015)
Larry Wallis (bis 1976)
Lucas Fo] (bis 1975)
Letzte Besetzung
Ian „Lemmy“ Kilmister († 2015)
Philip „Wizzö“ Campbell (seit 1983)
Schlagzeug
Mikkey Dee (seit 1992)
Ehemolige Mitglieda
Schlagzeug
Phil „Philthy Animal“ Taylor (1976–1984, 1987–1992; † 2015)
Schlagzeug
Pete Gill (1984–1987)
E-Gitarre
„Fast“ Eddie Clarke (1976–1982)
E-Gitarre
Brian Robertson (1982–1983)
E-Gitarre
Michael „Würzel“ Burston (1983–1995; † 2011)
Da Kilmister Lemmy, Sänga, Bassist und Gründa vo Motörhead

Motörhead woa a britische Rockband, de im 1975er Johr gründt worn is. Am Aufaung ham eana a poa Musikkritiker Talentlosigkeit nochigsogt, wei da Frontman Lemmy Kilmister nie a gscheide Gsaungsausbüdung gmocht hod. Eana Eifluss auf de aundan Musika ist im Vagleich zum kommerziön Erfoig gscheid groß.

Motörhead haum an schnön Röckstil gspüd, der an Einfluss auf de Entwicklung vom Heavy Metal gnumma hod. Motörhead söwa haum eanan Stil ois Rock 'n' Roll bezeichnet. Ebnfois is Motörhead bekaunt worn, weils de Entrance Musikn vom WWE Wrestla Triple H gsunga ham, des worn The Game, Evolution und King of Kings, Motörhead hod bei WrestleMania 17 (1. Aprü 2001) und bei WrestleMania 21 (3. Aprü 2005) de Entrance Musikn vom Triple H live gsunga.

Diskografie[VE | Weakln]

Studioalbn[VE | Weakln]

  • On Parole, 1976, eascht 1980 veröffentlicht
  • Motörhead, 1977
  • Overkill, 1979
  • Bomber, 1979
  • Ace of Spades, 1980
  • Iron Fist, 1982
  • Another Perfect Day, 1983
  • Orgasmatron, 1986
  • Rock ’n’ Roll, 1987
  • 1916, 1991
  • March Ör Die, 1992
  • Bastards, 1993
  • Sacrifice, 1995
  • Overnight Sensation, 1996
  • Snake Bite Love, 1998
  • We are Motörhead, 2000
  • Hammered, 2002
  • Inferno, 2004
  • Kiss of Death, 2006
  • Motörizer, 2008
  • The Wörld Is Yours, 2010
  • Aftershock, 2013
  • Bad Magic, 2015

Livealbn, Compilations & DVDs[VE | Weakln]

  • No Sleep ’til Hammersmith, 1981 (Live)
  • Beer Drinkers, 1982 (Best of, LP)
  • No Remorse, 1984 (Best of, 2 CDs)
  • Nö Sleep At All, 1988 (Live)
  • The Best Of Motörhead: All The Aces 1993
  • Everything Louder Than Everyone Else, 1999
  • Best of Motörhead (25 Year's), 2000 (Best of, 2 CDs)
  • Blitzkrieg on Birmingham 77, 2001
  • Boneshaker “25 & Alive”, 2001
  • Live at Brixton Academy, 2003
  • Stone Deaf Forever, 2004
  • Stage Fright, 2005 (2 DVDs)
  • Inferno 30th Anniversary Special Edition, 2005 Album Inferno plus Live DVD
  • Better Motörhead Than Dead / Live At Hammersmith, 2007
  • The Essential, 2007

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Motörhead – Sammlung vo Buidl, Videos und Audiodateien