Spider Murphy Gang

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Der Artikl is im Dialekt Owapfölzisch gschrim worn.
Spider Murphy Gang
Spider Murphy Gang 2008
Spider Murphy Gang 2008
Oigmoans
Richtung Boarischa Rock
Grindung 1977
Hoamseitn http://www.spidermurphygang.de
Grindungsmitglieda
Gsang, Boss
Günther Sigl
Gitarrn
Gerhard Gmell („Barny Murphy“)
Keyboards
Michael Busse (bis 1987)
Schlogzeig
Franz Trojan (bis 1992)
Aktuelle Bsetzung
Gesang, Bass
Günther Sigl
Gerhard Gmell
Keyboards, Akkordeon
Ludwig Seuss (seit 1987)
Gitarre, Lapsteel, Bass, Mandoline
Willie Duncan (seit 1988)
Schlogzeig
Paul Dax (seit 1992)
Saxofon, Querflötn, Tuba
Otto Staniloi (seit 1995)

De Spider Murphy Gang is a Rock ’n’ Roll-Band aus Minga mit an eiganen Stil und Textn auf boarisch. De Band tritt bis heit live auf.

Da musikalische Schwaapunkt vo da Gang is da klassische Rock ’n’ Roll, bsondas prägt vom Klampfnspui vom Gmell, des wos vom Chuck Berry inspiriat is. Dazua keman no Einfliss aus da Voiks- und aus da Tanzmusi vo de 1950a und 196060a Joar.

Gschicht[VE | Weakln]

Im Joar 1977 ham d'Bandmitglieda oogfangt, als Spider Murphy Gang, Musi zum macha. D'Grindungsmitglieda worn: Günther Sigl, Gerhad Gmell (gnannt: „Barny Murphy“), Michael Busse und Franz Trojan. Ihr greißta Erfolg wor „Skandal im Sperrbezirk" mit dems in [[Deitschland}}, Östareich und in da Schweiz af'm easchtn Plotz worn.

Diskografie[VE | Weakln]

De LPs vo da Spider Murphy Gang: (ohne de Best Of-Alben)

  • 1978: Rock ’n’ Roll (Cover-Versionen vo Rock-’n’-Roll-Klassika)
  • 1980: Rock ’n’ Roll Schuah
  • 1981: Dolce Vita
  • 1982: Tutti Frutti
  • 1983: Spider Murphy Gang live!
  • 1984: Scharf wia Peperoni
  • 1985: Wahre Liebe
  • 1987: Überdosis Rock ’n’ Roll
  • 1989: In Flagranti
  • 1990: Hokuspokus
  • 1997: Keine Lust auf schlechte Zeiten
  • 1997: Rock ’n’ Roll Story
  • 1999: Das komplette Konzert
  • 2002: Radio Hitz
  • 2004: Skandal im Lustspielhaus
  • 2007: Rock ’n’ Roll Schuah/Dolce Vita (Wiedavaeffentlichung EMI)
  • 2007: Tutti Frutti/Live (Wiedavaeffentlichung EMI)
  • 2007: Scharf wia Peperoni/Wahre Liebe (Wiedavaeffentlichung EMI)
  • 2007: In Flagranti/Hokuspokus (Wiedavaeffentlichung EMI)
  • 2007: Rock ’n’ Roll (remasterte Neiauflog vom earstn Album in engl. 1000 Stickl)
  • 2007: Skandal - 30 Jahre Rock ’n’ Roll (olle 27 Singles vo da SMG)

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Spider Murphy Gang – Sammlung vo Buidl, Videos und Audiodateien