Chicago (Band)

Aus Wikipedia
Wexln zua: Navigation, Suach
Chicago
Chicago-band-logo.svg.png
Chicago im Frijoa 2004 (v.l.): Keith Howland, James Pankow, Bill Champlin, Walt Parazaider, Tris Imboden, Lee Loughnane, Robert Lamm (a bissl vadeckt) und Jason Scheff.
Chicago im Frijoa 2004 (v.l.): Keith Howland, James Pankow, Bill Champlin, Walt Parazaider, Tris Imboden, Lee Loughnane, Robert Lamm (a bissl vadeckt) und Jason Scheff.
Oigmoans
Richtung Jazzrock
Grindung 1967
Hoamseitn www.chicagotheband.com
Grindungsmitglieda
Peter Cetera (bis 1985)
Gitaa, Gsangl
Terry Kath († 1978)
Keyboard, Gsangl
Robert Lamm
Trompetn, Gsangl
Lee Loughnane
Posaun, Gsangl
James Pankow
Walter Parazaider
Daniel Seraphine (bis 1990)
Aktuelle Bsetzung
Boss, Gsangl
Jason Scheff (seit 1986)
Gitaa
Keith Howland (seit 1995)
Keyboard, Gsangl
Robert Lamm
Trumpetn, Gsangl
Lee Loughnane
Posaun, Gsangl
James Pankow
Hoizblosinstrument, Gsangl
Walter Parazaider
Zeigl
Tris Imboden (seit 1990)
Keyboard, Gitaa, Gsangl
Lou Pardini (seit 2009)
Ehemolige Mitglieda
Laudir De Oliveira (1974–1980)
Gitaa
Donnie Dacus (1978–1980)
Gitaa
Chris Pinnick (1980–1984)
Gitaa
Dawayne Bailey (1986–1995)
Keyboard, Gitaa, Gsangl
Bill Champlin (1981–2009)

De Chicago san a US-amerikanische Jazzrock-Band, de wos 1967 in Chicago grind wuan is.

Des woa aane von de easchtn Kapöön, de wos Bläsa integriat haum und so dem rockign Klaung a jazzige Klaungfoam dazuagem haum. Wos no Bsundas woa, woa des, doss olle Musika komponian und arranschian haum kennan. Auf de Oat san vo olle de peasenlichn Vualiam in de Numman einekumman. In de 1970a- und 1980a-Joa haums mit a boa Liadln an grossn Eafoig ghobt, zum Beispüü I’m a Man (1970), 25 or 6 to 4 (1970), Saturday in the Park (1972), Feelin’ Stronger Every Day (1973), If You Leave Me Now (1976), Hard to Say I’m Sorry (1982) und You’re the Inspiration (1984).

Gschicht[VE | Weakln]

Nochdems in Chicago mit eanan uaspringlichn Nauman The Big Thing bei de Leit guat aukumman san,[1] is de Gruppn 1968 nach Los Angeles gaungan und hod do 1969 ois Chicago Transit Authority (kurz CTA) eana easchtes Oibum aussebrocht in Fuam vo aana Doppe-LP. Leida hoz Wickln gem mit de Chicagoa Vakeahsbetriebe (wäu auf Englisch haaßn de genau aso wia de Band). Seitdem haaßt si de Band nuamea Chicago.

Des zweite Oibum (des woar aa a Doppe-LP) woa daunn im Joa 1970 da Duachbruch. Auf da Scheim Chicago II woan zwaa Top-Ten-Hits drauf: Make Me Smile und Colour My World. Seitdem hoz im Schnitt imma zwaa Oibn pro Joa gem, imma min Nauman und ana Numma in remischn Ziffan (z. B. Chicago III oder Chicago IV).

In da zweitm Hööftn von de 1970a Joa is de Kapöön vom Jazzrock mea hi zua de Balladen. Aufm Oibum Chicago X (1976) woa de Numma If You Leave Me Now drauf, des is da vom Knedl hea da erfoigreichste Hit von da Gruppn, der wia im Heabst 1976 sechzehn Wochn in da britischn Single-Hitparade vatretn.[2]

Wia si im Jänna 1978 da Gitarrist, da Terry Kath, sööba daschossn hod, wäula si bleed mid seina Buffn gspüüt hod, waa de Partie um a Hoa ausanaundabrochn. Seitem haums de de remischn Ziffern in de Titln von de Oibm mit arabische Ziffern dasetzt. De in da Mittn vo 1982 aussekummane LP Chicago 16 is des Oibum, von dems in Deitschlaund de meistn Stickl vakauft haum. Dafia haums aa 1987 a Goldane Schoiplottn kriagt.

1985 is da Sänga Peter Cetera gaungan und hod aan auf Solokinstla gmocht. De Chicago haum si dafia fia a boa Stickln (wia z. B. "Stay the Night") in renommiertn Gitarristen Steve Lukather ins Studio zuwegfaßt.

In die 1990a is a bißl stülla wuan, trotzdem haums 1992 aan Stean aufm Walk of Fame kriagt. A Oibum, wos 1993 aufgnumman haum, woitat de Plottnbude zeascht goaned vaeffentlichn, do haums sa si von dea Fiama trennt. Eascht 15 Joa späta, 2008, is de Plottm untan Nauman Stone of Sisyphus beim Label Rhino aussekumman.

Chicago live (2004)

Diskografie[VE | Weakln]

Offiziölle Oibn[VE | Weakln]

  • 1969: Chicago Transit Authority
  • 1970: Chicago II
  • 1971: Chicago III
  • 1971: At Carnegie Hall (Chicago IV)
  • 1972: Chicago V
  • 1973: Chicago VI
  • 1974: Chicago VII
  • 1975: Chicago VIII
  • 1975: Chicago IX: Chicago’s Greatest Hits
  • 1976: Chicago X
  • 1977: Chicago XI
  • 1978: Hot Streets
  • 1979: Chicago 13
  • 1980: Chicago XIV
  • 1981: Greatest Hits, Volume II
  • 1982: Chicago 16
  • 1984: Chicago 17
  • 1986: Chicago 18
  • 1988: Chicago 19
  • 1989: Chicago Greatest Hits 1982-1989
  • 1991: Twenty 1
  • 1995: Night and Day: Big-Band
  • 1997: The Heart of Chicago 1967-1997
  • 1998: The Heart of Chicago 1967-1998
  • 1998: Chicago XXV: The Christmas Album
  • 1999: Chicago XXVI: Live in Concert
  • 2002: The Very Best of: Only the Beginning
  • 2003: The Box
  • 2005: Love Songs
  • 2006: Chicago XXX
  • 2007: The Best of Chicago: 40th Anniversary Edition
  • 2008: Chicago XXXII: Stone of Sisyphus
  • 2011: Chicago XXXIII: O Christmas Three
  • 2011: Chicago XXXIV: Live in '75
  • 2013: Chicago XXXV: The Nashville Sessions
  • 2014: Chicago XXXVI: Now

Inoffiziöö[VE | Weakln]

  • 1983: If You Leave Me Now
  • 1985: Take Me Back to Chicago

Ned Nummariate Vaeffentlichungan[VE | Weakln]

Wia de Band eana Plottnbude gwexlt hod, is bei Columbia Records a Box-Set aussekumman. Es is zwoa a offiziöös Chicago-Oibum, is owa kaa Täu von da duachnummariatn Diskografie:

  • 1991: Group Portrait

Platziarungan in de Charts[VE | Weakln]

Do san nua de Oibn und Singls, de wos aa in da USA (US), Großbritannien (UK) oda in de den deitschsprochigen Lända (Deitschland, Estareich und Schweiz) in de jewäulign Charts gschofft haum.

Oibn[VE | Weakln]

Jahr Titel Chartplatzierungen[3][4][5] Anmerkungen
DE AT CH UK US
1969 Chicago Transit Authority 9
(14 Wo.)
17 Doppelplatin
(171 Wo.)
1970 Chicago II 20
(3 Wo.)
6
(27 Wo.)
4 Gold
(134 Wo.)
1971 Chicago III 17
(1 Wo.)
9
(5 Wo.)
2 Platin
(63 Wo.)
1971 Chicago at Carnegie Hall 3 Platin
(46 Wo.)
aufgenommen im April 1971
1972 Chicago V 24
(2 Wo.)
1 Doppelplatin
(51 Wo.)
1973 Chicago VI 1 Doppelplatin
(73 Wo.)
1974 Chicago VII 1 Platin
(69 Wo.)
1975 Chicago VIII 1 Platin
(29 Wo.)
1975 Chicago IX - Chicago’s Greatest Hits 1 5-fach-Platin
(72 Wo.)
1976 Chicago X 5
(11 Wo.)
18
(12 Wo.)
21 Silber
(11 Wo.)
3 Doppelplatin
(44 Wo.)
1977 Chicago XI 39
(1 Wo.)
9
(8 Wo.)
6 Platin
(20 Wo.)
1978 Hot Streets 12 Platin
(29 Wo.)
1979 Chicago 13 21 Gold
(10 Wo.)
1980 Chicago XIV 71
(9 Wo.)
1981 Chicago – Greatest Hits, Volume II 171
(5 Wo.)
1982 Chicago 16 11 Gold
(36 Wo.)
19
(4 Wo.)
44
(9 Wo.)
9 Platin
(38 Wo.)
1982 Love Songs [1982] 42
(8 Wo.)
UK-Veröffentlichung, nicht identisch mit der Kompilation von 2005
1983 The Feeling of Chicago – A Collection of Their Greatest Hits 8
(11 Wo.)
1984 Chicago 17 12
(21 Wo.)
6
(18 Wo.)
24 Gold
(20 Wo.)
4 6-fach-Platin
(72 Wo.)
letztes Album mit Sänger Peter Cetera
1986 Chicago 18 49
(6 Wo.)
18
(4 Wo.)
35 Gold
(45 Wo.)
1988 19 42
(7 Wo.)
22
(4 Wo.)
37 Platin
(42 Wo.)
1989 Greatest Hits 1982-1989 / (UK-Titel:) The Heart of Chicago 6 Platin
(26 Wo.)
37 5-fach-Platin
(25 Wo.)
1991 Twenty 1 66
(8 Wo.)
27 66
(11 Wo.)
1995 Night & Day 90
(7 Wo.)
1996 The Very Best Of 52
(10 Wo.)
49
(1 Wo.)
1997 The Heart of Chicago 1967-1997 47
(3 Wo.)
21 Gold
(5 Wo.)
55 Gold
(27 Wo.)
1998 The Heart of Chicago 1967-1998 Volume II 154
(2 Wo.)
1998 Chicago 25 47 Gold
(7 Wo.)
Weihnachtsalbum
2002 The Chicago Story – Complete Greatest Hits / (US-Titel:)The Very Best Of: Only the Beginning 25 Gold
(8 Wo.)
4
(11 Wo.)
29
(7 Wo.)
11 Gold
(8 Wo.)
20 Doppelplatin
(27 Wo.)
2003 Chicago Christmas: What’s It Gonna Be, Santa? 102
(5 Wo.)
Weihnachtsalbum
2005 Love Songs [2005] 56
(3 Wo.)
57
(4 Wo.)
nicht identisch mit der UK-Kompilation von 1982
2006 Chicago XXX 41
(2 Wo.)
2007 The Best of Chicago: 40th Anniversary Edition 100 Gold
(7 Wo.)
2008 Chicago XXXII: Stone of Sisyphus 122
(2 Wo.)
2011 O Christmas Three 170
(1 Wo.)
2014 Now: Chicago XXXVI 56
(2 Wo.)
100
(1 Wo.)
82
(1 Wo.)

Singles[VE | Weakln]

Jahr Titel Chartplatzierungen[3][4][5] Anmerkungen
DE AT CH UK US
1969 Questions 67 and 68 [1969] 71
(3 Wo.)
wurde 1971 in einer gekürzten Version wiederveröffentlicht
1970 I’m a Man 10
(5 Wo.)
21
(4 Wo.)
8
(11 Wo.)
49
(10 Wo.)
in USA erst 1971 als B-Seite der Wiederveröffentlichung von Questions 67 and 68 in den Charts
1970 Make Me Smile 9
(14 Wo.)
1970 25 or 6 to 4 22
(2 Wo.)
7
(13 Wo.)
4
(12 Wo.)
1970 Does Anybody Really Know What Time It Is? 7
(13 Wo.)
1971 Free 49
(1 Wo.)
20
(9 Wo.)
1971 Lowdown 35
(8 Wo.)
1971 Beginnings 7
(13 Wo.)
bereits 1969 erstmals veröffentlicht
1971 Questions 67 and 68 [1971] 24
(10 Wo.)
die Langversion war bereits 1969 in den Charts
1972 Saturday in the Park 3 Gold
(12 Wo.)
1972 Dialogue (Part I & II) 24
(10 Wo.)
1973 Feelin’ Stronger Every Day 10
(16 Wo.)
1973 Just You ’n’ Me 4 Gold
(19 Wo.)
1974 (I’ve Been) Searchin’ So Long 9
(15 Wo.)
1974 Call on Me 6
(15 Wo.)
1974 Wishing You Were Here 11
(15 Wo.)
drei der fünf Beach Boys trugen den Hintergrundgesang bei (Carl und Dennis Wilson und Alan Jardine)
1975 Harry Truman 13
(9 Wo.)
1975 Old Days 5
(11 Wo.)
1975 Brand New Love Affair (Part I & II) 61
(5 Wo.)
1976 Another Rainy Day in New York City 32
(9 Wo.)
1976 If You Leave Me Now 3
(26 Wo.)
3
(20 Wo.)
3
(14 Wo.)
1 Gold
(16 Wo.)
1 Platin
(21 Wo.)
Grammy (Popdarbietung, Gruppe)
1977 You Are on My Mind 49
(7 Wo.)
1977 Baby, What a Big Surprise 49
(1 Wo.)
9
(12 Wo.)
41
(3 Wo.)
4
(17 Wo.)
1978 Little One 44
(9 Wo.)
1978 Take Me Back to Chicago 63
(5 Wo.)
1978 Alive Again 14
(13 Wo.)
1978 No Tell Lover 14
(15 Wo.)
1979 Gone Long Gone 73
(3 Wo.)
1979 Must Have Been Crazy 83
(5 Wo.)
1980 Thunder and Lightning 56
(9 Wo.)
1982 Hard to Say I’m Sorry 6
(27 Wo.)
5
(16 Wo.)
1
(12 Wo.)
4 Silber
(15 Wo.)
1 Gold
(24 Wo.)
Film: Summer Lovers (mit Daryl Hannah)
1982 Love Me Tomorrow 51
(9 Wo.)
22
(15 Wo.)
1983 What You’re Missing 81
(5 Wo.)
1984 Stay the Night 21
(15 Wo.)
9
(12 Wo.)
16
(17 Wo.)
1984 Hard Habit to Break 8
(13 Wo.)
3
(25 Wo.)
Grammy (Arrangement)
1984 You’re the Inspiration 14
(11 Wo.)
3
(22 Wo.)
1985 Along Comes a Woman 96
(2 Wo.)
14
(16 Wo.)
1986 Will You Still Love Me? 3
(23 Wo.)
1987 If She Would Have Been Faithful … 17
(19 Wo.)
1987 Niagara Falls 91
(3 Wo.)
1988 I Don’t Wanna Live Without Your Love 3
(21 Wo.)
1988 Look Away 77
(2 Wo.)
1 Gold
(24 Wo.)
1989 You’re Not Alone 10
(17 Wo.)
1989 We Can Last Forever 55
(12 Wo.)
1989 What Kind of Man Would I Be? 5
(18 Wo.)
1990 Hearts in Trouble 75
(5 Wo.)
Film: Tage des Donners
1991 Chasin’ the Wind 39
(11 Wo.)

Auszeichnungan fia vakaufte Musi[VE | Weakln]

Land Silver disc icon.png Silber Gold record icon.svg Gold Platinum disc icon.png Platin Quellen
DeitschlandDeitschland Deitschland 0 2 0 musikindustrie.de
KanadaKanada Kanada 0 12 14 musiccanada.com
USAUSA USA 0 9 36 riaa.com
Vaoanigts KinireichVaoanigts Kinireich Vaoanigts Kinireich 2 4 1 bpi.co.uk
Insgesamt 2 27 51

Beleg[VE | Weakln]

  1. Barry Graves, Bernward Halbscheffel, Siegfried Schmidt-Joos: Rock-Lexikon, S. 185, Rororo, 1998, ISBN 3-499-61588-6.
  2. Brown, Tony, The Complete Book Of The British Charts, Singles And Albums. London, 2000. ISBN 0711976708
  3. 3,0 3,1 Chartquellen: DE AT CH UK US
  4. 4,0 4,1 US-Singles: Joel Whitburn's Top Pop Singles 1955-2006. Billboard Books, New York 2007, ISBN 0-89820-172-1. / US-Alben: The Billboard Albums von Joel Whitburn, 6th Edition, Record Research 2006, ISBN 0-89820-166-7.
  5. 5,0 5,1 Quellen für Gold-/Platinauszeichnungen: Deutschland (BVMI) – UK (BPI, Suche) – USA (RIAA)

Im Netz[VE | Weakln]

 Commons: Chicago (band) – Sammlung vo Buidl, Videos und Audiodateien
Normdatn: GND: 1212016-9 | LCCN: n85367841