Beziake vaum Burgenland

Aus Wikipedia
Zur Navigation springen Zur Suche springen
Des Woppn vaum Burgenland
De Log in Österreich
Die Regionen und Bezirke des Burgenlands:
  • Nordburgenland
  • Middlbuagnland
  • Sidbuagnland
  • De Listn vau de Beziake vaum Burgenland gibt an Iwablick iwa de siem politischn Beziake und zwa Statutarstädt vaum Burgenland.

    Des Burgenland wiad laundschaftlich in drei Regionen eiteut[1][2], wobei des Middlburgenland maungmoi im Sidburgenland zuagrechnet wiad.[3]

    • Noadburgenland
    • Middlburgenland
    • Sidburgenland

    Städt, Gmeindn und Bemeakungen[VE | Weakln]

    Legende[VE | Weakln]

    • Naum: Da Naum vaum Beziak, drunta a Koatn vau da Loge vaum Beziak im Burgenland und des Kfz-Kennzeichn vaum Beziak
    • Gmeinden: De Gmoana im Beziak, aufteut in Städt, Moaktgmoana und Gmoana. In Klamma städ jeweus de Aunzoi vau de Gmeindn vau dem Typ inklusive vau da Beziakshauptstod.
    • Bemeakung: Zuasätzliche Informationen zum Beziak wia etwoa aungrenzende Beziake[4]

    Hinweis: Duachs Klicken auf de Pfeu is a Navigian zwischn da Gmeindeiwasicht und dena Datn zum Beziak in beide Richtungen meglich.

    Listn[VE | Weakln]

    Beziaksnaum und Loge Beziakshauptstod,
    Städt, Moaktgmeindn und Gmeindn
    Eisnstod
    Loge vau de Beziake vau Eisnstod

    E
    Statutarstod ('Kenigliche Freistod')
    Eisenstod-Umgebung
    Lage des politischen Bezirks Eisenstadt-Umgebung

    EU
    Beziaksvuaoat
    Eisnstod
    Städt (2)

    Neiföd aun da LeithaPurboch am Neisiedla See
    Moaktgmeindn (11)
    BradnbrunnDonnerskirchenGroßhöfleinHornsteinLorettoKlingenbachLeithaprodersdorfOggau am Neusiedler SeeSankt Margarethen im BurgenlandSiegendorfWulkaprodersdorf
    Gmeindn (10)
    Mörbisch am SeeMüllendorfOslipSchützen am GebirgeSteinbrunnStotzingTrausdorf an der WulkaWimpassing an der LeithaZagersdorfZillingtal

    Güssing
    Lage des politischen Bezirks Güssing

    GS
    Beziaksvuaoat
    Güssing
    Städt (1)


    Moaktgmeindn (8)
    EberauGüttenbachKukmirnOllersdorf im BurgenlandSt. MichööStegersbachStinatzStrem
    Gmeindn (19)
    BildeinBocksdorfBurgauberg-NeudaubergGerersdorf-SulzGroßmürbischHackerbergHeiligenbrunnHeugrabenInzenhofKleinmürbischMoschendorfNeuberg im BurgenlandNeustift bei GüssingOlbendorfRauchwartRohr im BurgenlandTobajTschanigrabenWörterberg

    Jennersdorf
    Lage des politischen Bezirks Jennersdorf

    JE
    Beziaksvuaoat
    Jennersdorf
    Städt (1)


    Moaktgmeindn (7)
    Deutsch KaltenbrunnHeiligenkreuz im LafnitztalMinihof-LiebauMogersdorfNeuhaus am KlausenbachRudersdorfSankt Martin an der Raab
    Gmeindn (4)
    EltendorfKönigsdorfMühlgrabenWeichselbaum

    Mattersburg
    Lage des politischen Bezirks Mattersburg

    MA
    Beziaksvuaoat
    Mattersburg
    Städt (1)


    Moaktgmeindn (5)
    NeudörflPöttschingRohrbach bei MattersburgSchattendorfWiesen
    Gmeindn (13)
    AntauBad SauerbrunnBaumgartenDraßburgForchtensteinHirmKrensdorfLoipersbach im BurgenlandMarzPöttelsdorfSieggrabenSigleßZemendorf-Stöttera

    Neusiedl am See
    Lage des politischen Bezirks Neusiedl am See

    ND
    Beziaksvuaoat
    Neusiedl am See
    Städt (2)

    Frauenkirchen
    Moaktgmeindn (10)
    AndauApetlonGolsIllmitzJoisPodersdorf am SeeSankt Andrä am ZickseeWallern im BurgenlandWeiden am SeeZurndorf
    Gmeindn (15)
    BruckneudorfDeutsch JahrndorfEdelstalGattendorfHalbturnKittseeMönchhofNeudorf bei ParndorfNickelsdorfPamaPamhagenParndorfPotzneusiedlTadtenWinden am See

    Oberpullendorf
    Lage des politischen Bezirks Oberpullendorf

    OP
    Beziaksvuaoat
    Oberpullendorf
    Städt (1)


    Moaktgmeindn (13)
    DeutschkreutzDraßmarktHoritschonKobersdorfLockenhausLutzmannsburgMarkt Sankt MartinNeckenmarktRaidingSteinberg-DörflStoobUnterfrauenhaidWeppersdorf
    Gmeindn (14)
    Frankenau-UnterpullendorfGroßwarasdorfKaisersdorfLackenbachLackendorfMannersdorf an der RabnitzNeutalNikitschOberloisdorfPilgersdorfPiringsdorfRitzingUnterrabnitz-SchwendgrabenWeingraben

    Oberwart
    Lage des politischen Bezirks Oberwart

    OW
    Beziaksvuaoat
    Oberwart
    Städt (3)

    PinkafeldStadtschlaining
    Moaktgmeindn (12)
    Bernstein im BurgenlandGroßpetersdorfKohfidischLitzelsdorfMariasdorfMarkt AllhauMarkt NeuhodisNeustift an der LafnitzRechnitzRiedlingsdorfRotenturm an der PinkaWolfau
    Gmeindn (17)
    Bad TatzmannsdorfBadersdorfDeutsch Schützen-EisenbergGrafenschachenHannersdorfJabingKemetenLoipersdorf-KitzladenMischendorfOberdorf im BurgenlandOberschützenSchachendorfSchandorfUnterkohlstättenUnterwartWeiden bei RechnitzWiesfleck

    Rust
    Loge vaum Beziak Rust

    E
    Statutarstod ('Kenigliche Freistod')

    Datn[VE | Weakln]

    Legendn[VE | Weakln]

    • Eihwohna: Eihwohna vaum Beziak mit Staund 1. Jänna 2019)[5]
    • Fläche (km²): Fläche vaum Beziak in Quadratkilometa.[6]
    • Dichtn: Bevökarungsdichtn vaum Beziak(Eihwohna pro Quadratkilometa).

    Listn[VE | Weakln]

    Naum Eihwohna Fläche (km²) Dichte (Ew/km²)
    Eisnstod 14.637 000000000000042.840000000042,84 342
    Eisnstod-Umgebung 42.927 000000000000452.6700000000452,67 95
    Güssing 25.797 000000000000485.0300000000485,03 53
    Jennasdorf 17.066 000000000000253.2000000000253,20 67
    Mattasburg 39.925 000000000000237.6400000000237,64 168
    Neisiedl am See 59.552 000000000001037.55000000001.037,55 57
    Obapuindorf 37.513 000000000000700.7900000000700,79 54
    Obawart 54.076 000000000000732.0900000000732,09 74
    Rust 1940 000000000000019.990000000019,99 97

    Beleg[VE | Weakln]

    1. Geographie und Topographie auf burgenland.at
    2. NUTS-3 Regionen auf statistik.at
    3. Fläche und Bevölkerungsdichte des Burgenlands auf burgenland.at
    4. Karte der Verwaltungsgliederung des Burgenlands und dessen Umgebung auf burgenland.at
    5. Statistik Austria - Bevölkerung zu Jahresbeginn 2002–2019 nach Gemeinden (Gebietsstand 1.1.2019)
    6. Dauersiedlungsraum vo da Gmoa af statistik.at
    → Dea Artikl basiad auf ara frein Ibasetzung vom säim Artike in da Wikipedia af deitsch.