Zum Inhalt springen

Listn vom UNESCO-Wödeabe (Eiropa)

Aus Wikipedia

De Listn vom UNESCO-Wödeabe (Eiropa) lisdd olle Wödeabestättn af'm Kontinent Eiropa, und zwoa noch Lända goadnd.

Des is de Listn vo de UNESCO-Wejdeabestättn af'm Kontinent Eiropa, goadnd noch Lända.

  • De Joareszoih m Aunfaung nennd's Aufnaumejoa in de Wödeabelistn.
  • K“ stähd fia WödKuituaeabe, „N“ stähd fia Wödnatuaeabe.
  • K/N“ stähd fia Denkmäla, de wos beidn Kategorien aunghean.
  • (R)“ stähd fia gfeadade Denkmäla (Roude Listn vo de gfeahdedn Wödeabe).


Inhoitsvazoachnis A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Antike Ruina vo ana Basilika in Butrint

OibanienOibanien Oibanien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

AndorraAndorra Andorra[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

B[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Grand-Place/Grote Moakt in Brissl

BejgienBejgien Bejgien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Bosnien-HerzegowinaBosnien-Herzegowina Bosnien-Herzegowina[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Klosta Rila

BuigarienBuigarien Buigarien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

D[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Kiach vo Jelling

DanemarkDänemark Dänemark[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Aachna Dom
Rengschbuag: Blick af de Stoanane Bruck und im Dom
Kölna Dom

DeitschlandDeitschland Deitschland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

E[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Oidstod vo Tallinn
Kihnu

EstlandEstland Estland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

F[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Hoizkiach vo Petäjävesi

FinnlandFinnland Finnland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

  • 1991 – K – Stod Rauma
  • 1991 – K – Festung Suomenlinna
  • 1994 – K – Oide Kirch vo Petäjävesi
  • 1996 – K – Historische Kartonfabrik vo Verla
  • 1999 – K – Friedhof vo Sammallahdenmäki mit Grabstättn aus da Bronzezeit
  • 2005 – KStruve-Bogen
  • 2006 – NKvarken-Archipel (ois Erweitarung vo Höga Kusten / Schweden aufgnumma)
Mont-Saint-Michel
Labyrinth in der Kathedrale Notre-Dame de Chartres
Canal du Midi

FrankreichFrankreich Frankreich[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

G[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Parthenon auf der Akropolis
Meteora-Klöster

GriachalandGriachaland Griachaland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

I[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Skellig Michael

IrlandIrland Irland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

IslandIsland Island[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Venedig
Villa d'Este
Pompeji
Castel del Monte
Concordiatempel, Agrigent

ItalienItalien Italien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

K[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

De Oidstod vo Dubrovnik

KrowozienKrowozien Krowozien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

L[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Oidstod vo Riga

LettlandLettland Lettland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

LitaunLitaun Litaun[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

LuxnbuagLuxmburg Luxnbuag[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

  • 1994 – K – Oidstodviatl und Festunga vo Luxemburg

M[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Stadt Valletta

MaltaMalta Malta[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Ohrid

NoadmazedonienNoadmazedonien Noadmazedonien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

  • 1979 – K/N – Stadt Ohrid mit dem See und der Umgebung

MoldawienMoldawien Moldawien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

MontenegroMontenegro Montenegro[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

N[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Mühlenlandschaft Kinderdijk

HollandHolland Holland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Fia weidabe Wejderbestättn af de Niederländischen Antillen schau: Liste des UNESCO-Welterbes (Amerika)

Hanseviertel Bryggen

NorwegnNorwegn Norwegn[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

O[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

De Oidstod vo Soizburg

OstareichÖstareich Östareich[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

P[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Die Holzkirche von Haczów
Malbork

PoinPoin Poin[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Porto
Torre de Belém

PortugalPortugal Portugal[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

R[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Kirchenburg in Prejmer

RumänienRumänien Rumänien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

  • 1991 – N – Biosphärenreservat Donaudelta
  • 1993 – K – Kirchenburgn in Siebmbirgn in Biertan (Birthälm), Câlnic (Kelling), Dârjiu (Ders), Prejmer (Tartlau), Saschiz (Keisd), Valea Viilor (Wurmloch) und Viscri (Deitsch-Weißkirch)
  • 1993 – K – Kloster Horezu
  • 1993 – K – Siebm Kircha in da Moldau (Molareien): Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, Adormirea Maicii Domnului, Buna Vestire, Sfânta Cruce, Sfântul Nicolae, Sfântul Gheorghe (in Suceviţa) und Sfântul Gheorghe (in Voroneţ)
  • 1999 – K – Festungsologn vo de Daker in de Berg vo Orăştie (Broos)
  • 1999 – K – Holzkirch vo Maramureş
  • 1999 – K – Historisches Zentrum vo Sighişoara (Schäßburg)
Eremitage in Sankt Petersburg
Kreml in Moskau
Insel Kischi im Onegasee

RusslandRussland Russland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Weidane Wejderbestättn in Russland, schaug: Listn vom Wejderbe in Asien und Ozeanien

S[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

San MarinoSan Marino San Marino[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Laponia
Höga Kusten

SchwednSchwedn Schwedn[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Großa Aletschgletscha
Tektonikarena Sardona: Ibaschiabungslinie

SchweizSchweiz Schweiz[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

SerbienSerbien Serbien 2[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

  • 1979 – K – Stod Stari Ras und Klosta Sopoćani
  • 1986 – K – Klosta Studenica
  • 2004 – K(R) Mittloitaliche Denkmäla im Kosovo (Kloster Dečani, 2006 daweitad um Patriarchenklosta Peć, Klosta Gračanica und Kirch vo da Jungfrau vo Ljeviša)
  • 2007 – K – Galerius-Palast in Gamzigrad (Romuliana)
2 Wei Kosovo koa UNESCO-Mitglied is, wern de Wejdeabestättn vom Land in da UNESCO-Listn unta Serbien gfiat.
Zipser Burg

SlowakeiSlowakei Slowakei[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

SlowenienSlowenien Slowenien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

  • 1986 – N – Hejn vo Škocjan
Alhambra
Innenstadt von Córdoba mit Mezquita
Aquädukt von Segovia
Santiago de Compostela
Herkulesturm in A Coruña

SpanienSpanien Spanien[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

T[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Altstadt von Telč
Villa Tugendhat in Brünn

TschecheiTschechien Tschechei[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Hagia Sophia in Istanbul

TiakeiTiakei Tiakei[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

U[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Die Kiewer Sophienkathedrale

UkraineUkraine Ukraine[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Kettnbruckn iwa de Donau in Budapest
Hollókő

UngarnUngarn Ungarn[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

V[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Petersplatz

VatikanstodVatikanstod Vatikanstod[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

  • 1984 – KVatikanstod
  • 1990 – K – Historisches Zentrum vo Rom, Basilika St. Paul (seit 1980) mit dena exterritorialn Besitzunga vom Vatikan in da Stod (Daweidarung 1990)
Stonehenge
Kenigliche Botanische Gäaten vo Kew
Hadrianswall

Vaoanigts KinireichVaoanigts Kinireich Vaoanigts Kinireich[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

W[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]

Bjalowescha Haad

WeißrusslandWeißrussland Weißrußland[Werkeln | Am Gwëntext werkeln]