Aaflistung fo de Lända nom Bruttoinlandsprodukt pro Kobf

Aus Wikipedia
2020: BIP pro Kobf (kaafkraftbereinigt), baasiad aaf de Datn fom IWF:[1]
  • >$50.000
  • $35.000–50.000
  • $20.000–35.000
  • $10.000–20.000
  • $5.000–10.000
  • $2.000–5.000
  • <$2.000
  • woas ma nix
  • De Aflistung fo de Lända nom Bruttoinlandsprodukt pro Kobf, isa Tabäin foda Gress fom Bruttoinlandsprodukt pro Kobf, so wias da intanazionoie Wearungsfond schatzt. Fo de Lända wos ned aafgfiad hand, woas ma nix.












    Schatzung fom IWF fia 2020 (Stand Oktober 2021)[Weakln | Am Quelltext weakln]

    Aaflistung fo de Lända nom Bruttoinlandsprodukt (BIP)
    pro Kobf (2020)[2]
    Rang Land BIP pro Kobf
    (Nominal)
    US$ (2020)
    Ändarung
    zan ledzdn Joor
    1 LuxnbuagLuxmburg Luxnbuag 116.921 0,9 %
    2 SchweizSchweiz Schweiz 87.367 1,9 %
    3 IrlandIrland Irland 85.206 5,7 %
    4 NorwegnNorwegn Norwegn 67.326 −11,1 %
    5 USAUSA USA 63.358 −2,6 %
    6 DanemarkDänemark Dänemark 61.154 2,2 %
    7 SingapurSingapur Singapur 59.795 −8,9 %
    8 IslandIsland Island 59.643 −14,3 %
    9 KatarKatar Katar 54.185 −13,7 %
    10 AustralienAustralien Australien 52.905 −2,9 %
    11 HollandHolland Holland 52.456 −0,4 %
    12 SchwednSchwedn Schwedn 52.129 0,8 %
    13 FinnlandFinnland Finnland 48.786 0,1 %
    14 OstareichÖstareich Östareich 48.593 −3,3 %
    15 HongkongHongkong Hongkong 46.657 −3,3 %
    16 San MarinoSan Marino San Marino 46.282 −4,3 %
    17 DeitschlandDeitschland Deitschland 46.216 −1,2 %
    18 BejgienBejgien Bejgien 44.688 −4,0 %
    19 IsraelIsrael Israel 44.181 0,5 %
    20 KanadaKanada Kanada 43.295 −6,7 %
    21 NeuseelandNeuseeland Neuseeland 41.165 −2,5 %
    22 Vaoanigts KinireichVaoanigts Kinireich Vaoanigts Kinireich 40.394 −4,8 %
    23 FrankreichFrankreich FrankreichA2 40.299 −4,0 %
    24 JapanJapan Japan 40.089 −1,5 %
    25 Vereinigte Arabische EmirateVereinigte Arabische Emirate Vereinigte Arabische Emirate 38.661 −11,9 %
    26 AndorraAndorra Andorra 36.631 −10,0 %
    27 Flag of Macau.svg Macao 35.621 −56,1 %
    28 Puerto RicoPuerto Rico Puerto Rico 32.645 −0,4 %
    29 Korea SudSidkorea Sidkorea 31.638 −0,9 %
    30 ItalienItalien Italien 31.604 −5,7 %
    31 MaltaMalta Malta 28.955 −9,1 %
    32 KinaRepublik Kina Republik Kina 28.358 9,3 %
    33 SpanienSpanien Spanien 27.179 −8,1 %
    34 Zypern RepublikRepublik Zypern Zypern 26.785 −6,0 %
    35 BruneiBrunei Brunei 26.061 −11,1 %
    36 BahamasBahamas Bahamas 25.734 −25,6 %
    37 SlowenienSlowenien Slowenien 25.549 −1,9 %
    38 BahrainBahrain Bahrain 23.590 −9,0 %
    39 EstlandEstland Estland 23.036 −1,6 %
    40 TschecheiTschechien Tschechei 22.943 −3,2 %
    41 KuwaitKuwait Kuwait 22.684 −20,4 %
    42 Flag of Aruba.svg Aruba 22.483 −23,8 %
    43 PortugalPortugal Portugal 22.149 −5,1 %
    44 Saudi-ArabienSaudi-Arabien Saudi-Arabien 19.996 −13,7 %
    45 LitaunLitaun Litaun 19.981 2,2 %
    46 SlowakeiSlowakei Slowakei 19.145 −0,7 %
    47 GriachalandGriachaland Griachaland 17.657 −7,8 %
    48 LettlandLettland Lettland 17.549 −1,1 %
    49 Saint Kitts NevisSt. Kitts und Nevis St. Kitts und Nevis 17.173 −16,6 %
    50 UruguayUruguay Uruguay 16.023 −9,0 %
    51 UngarnUngarn Ungarn 15.866 −5,2 %
    52 PoinPoin Poin 15.699 −0,2 %
    53 Trinidad und TobagoTrinidad und Tobago Trinidad und Tobago 15.425 −7,3 %
    54 BarbadosBarbados Barbados 15.346 −16,8 %
    55 PalauPalau Palau 14.732 −6,3 %
    56 OmanOman Oman 14.255 −13,8 %
    57 Antigua und BarbudaAntigua und Barbuda Antigua und Barbuda 13.967 −20,0 %
    58 KrowozienKrowozien Krowozien 13.896 −7,0 %
    59 ChileChile Chile 12.993 −11,1 %
    60 RumänienRumänien Rumänien 12.868 0,0 %
    61 PanamaPanama Panama 12.373 −21,8 %
    62 Costa RicaCosta Rica Costa Rica 12.057 −4,5 %
    63 SeychellenSeychellen Seychellen 11.702 −28,6 %
    64 KinaKina KinaA1 10.511 3,4 %
    65 MalaysiaMalaysia Malaysia 10.231 −8,9 %
    66 RusslandRussland Russland 10.115 −12,2 %
    67 BuigarienBuigarien Buigarien 10.006 1,5 %
    68 IranIran Iran 9.928 42,2 %
    69 MaledivenMalediven Malediven 9.889 −34,7 %
    70 GrenadaGrenada Grenada 9.130 −13,9 %
    71 KasachstanKasachstan Kasachstan 9.071 −7,0 %
    72 Saint LuciaSt. Lucia St. Lucia 8.935 −24,2 %
    73 Flag of Nauru.svg Nauru 8.867 −5,3 %
    74 MauritiusMauritius Mauritius 8.619 −22,3 %
    75 TiakeiTiakei Tiakei 8.610 −5,9 %
    76 ArgentinienArgentinien Argentinien 8.572 −14,7 %
    77 MexikoMexiko Mexiko 8.404 −16,2 %
    78 MontenegroMontenegro Montenegro 7.703 −13,6 %
    79 TurkmenistanTurkmenistan Turkmenistan 7.674 −2,9 %
    80 SerbienSerbien Serbien 7.646 3,4 %
    81 Dominikanische RepublikDominikanische Republik Dominikanische Republik 7.554 −12,1 %
    82 DominicaDominica Dominica 7.416 −13,0 %
    83 Saint Vincent GrenadinenSt. Vincent und die Grenadinen St. Vincent und de Grenadinen 7.304 −2,2 %
    84 GabunGabun Gabun 7.277 −10,3 %
    85 ThailandThailand Thailand 7.188 −8,0 %
    86 EquatorialguineaEquatorialguinea Equatorialguinea 7.137 −15,0 %
    87 GuyanaGuyana Guyana 6.953 5,4 %
    88 BrasilienBrasilien Brasilien 6.823 −23,6 %
    89 BotswanaBotswana Botswana 6.420 −11,1 %
    90 WeißrusslandWeißrussland Weißrußland 6.398 −6,4 %
    91 PeruPeru Peru 6.134 −11,9 %
    92 Bosnien-HerzegowinaBosnien-Herzegowina Bosnien-Herzegowina 6.035 −1,4 %
    93 NoadmazedonienNoadmazedonien Noadmazedonien 5.939 −1,7 %
    94 EcuadorEcuador Ecuador 5.643 −9,9 %
    95 SidafrikaSidafrika Sidafrika 5.625 −14,8 %
    96 KolumbienKolumbien Kolumbien 5.391 −17,7 %
    97 OibanienOibanien Oibanien 5.153 −2,9 %
    98 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 5.106 1,1 %
    99 JamaikaJamaika Jamaika 5.103 −11,7 %
    100 FidschiFidschi Fidschi 4.995 −18,7 %
    101 TongaTonga Tonga 4.979 −3,3 %
    102 ParaguayParaguay Paraguay 4.918 −7,2 %
    103 SurinameSuriname Suriname 4.787 −28,2 %
    104 MoldawienMoldawien Moldawien 4.523 1,3 %
    105 Flag of the Marshall Islands.svg Marshallinseln 4.413 2,8 %
    106 Flag of Kosovo.svg Kosovo 4.348 −2,6 %
    107 GuatemalaGuatemala Guatemala 4.317 −1,2 %
    108 JordanienJordanien Jordanien 4.286 −3,1 %
    109 NamibiaNamibia Namibia 4.276 −16,3 %
    110 GeorgienGeorgien Georgien 4.275 −8,9 %
    111 ArmenienArmenien Armenien 4.267 −7,2 %
    112 AserbaidschanAserbaidschan Aserbaidschan 4.232 −12,3 %
    113 IrakIrak Irak 4.223 −29,4 %
    114 SamoaSamoa Samoa 4.090 −4,7 %
    115 BelizeBelize Belize 4.077 −16,0 %
    116 IndonesienIndonesien Indonesien 3.922 −6,5 %
    117 MongoleiMongolei Mongolei 3.916 −7,8 %
    118 Mikronesien Foderierte StaatenMikronesien Mikronesien 3.892 −1,5 %
    119 El SalvadorEl Salvador El Salvador 3.799 −8,8 %
    120 UkraineUkraine Ukraine 3.741 1,4 %
    121 Sri LankaSri Lanka Sri Lanka 3.682 −4,4 %
    122 EgyptnEgyptn Egyptn 3.601 17,8 %
    123 EswatiniEswatini Eswatini 3.533 −11,9 %
    124 Flag of Vietnam.svg Vietnam 3.523 3,7 %
    125 DschibutiDschibuti Dschibuti 3.482 1,3 %
    126 BhutanBhutan Bhutan 3.359 −0,4 %
    127 AlgerienAlgerien Algerien 3.337 −15,3 %
    128 PhilippinenPhilippinen Philippinen 3.323 −5,4 %
    129 TunesienTunesien Tunesien 3.295 −0,9 %
    130 MarokkoMarokko Marokko 3.188 −5,4 %
    131 BolivienBolivien Bolivien 3.168 −11,8 %
    132 VanuatuVanuatu Vanuatu 3.090 −1,8 %
    133 Kap VerdeKap Verde Kap Verde 3.065 −14,9 %
    134 Flag of Libya.svg Libyen 2.891 −51,8 %
    135 LibanonLibanon Libanon 2.785 −63,5 %
    136 Papua-NeuguineaPapua-Neuguinea Papua-Neuguinea 2.651 −8,2 %
    137 Flag of Laos.svg Laos 2.587 −1,2 %
    138 HondurasHonduras Honduras 2.397 −6,7 %
    139 SalomonenSalomonen Salomonen 2.281 −3,2 %
    140 ElfenbeinküsteElfenbeinküste Elfenbeinküste 2.271 1,9 %
    141 GhanaGhana Ghana 2.226 −1,8 %
    142 Kongo RepublikRepublik Kongo Republik Kongo 2.206 −21,2 %
    143 Sao Tome und PrincipeSão Tomé und Príncipe São Tomé und Príncipe 2.190 8,3 %
    144 KeniaKenia Kenia 2.104 −0,3 %
    145 NigeriaNigeria Nigeria 2.083 −6,6 %
    146 BangladeschBangladesch Bangladesch 1.962 5,8 %
    147 MauretanienMauretanien Mauretanien 1.956 0,6 %
    148 NicaraguaNicaragua Nicaragua 1.943 0,4 %
    149 IndienIndien Indien 1.930 −8,1 %
    150 AngolaAngola Angola 1.881 −32,9 %
    151 UsbekistanUsbekistan Usbekistan 1.767 −1,9 %
    152 VenezuelaVenezuela Venezuela 1.691 −26,5 %
    153 KiribatiKiribati Kiribati 1.673 −1,3 %
    154 Flag of Cambodia.svg Kambodscha 1.607 −7,5 %
    155 MyanmarMyanmar Myanmar 1.527 17,3 %
    156 KamerunKamerun Kamerun 1.505 −0,2 %
    157 SenegalSenegal Senegal 1.474 3,1 %
    158 SimbabweSimbabwe Simbabwe 1.443 9,8 %
    159 KomorenKomoren Komoren 1.355 −0,3 %
    160 OsttimorOsttimor Osttimor 1.348 −13,6 %
    161 BeninBenin Benin 1.291 5,9 %
    162 PakistanPakistan Pakistan 1.255 −7,2 %
    163 HaitiHaiti Haiti 1.235 −3,3 %
    164 KirgisistanKirgisistan Kirgisistan 1.189 −14,4 %
    165 NepalNepal Nepal 1.178 −1,9 %
    166 TansaniaTansania Tansania 1.110 2,8 %
    167 Guinea-BissauGuinea-Bissau Guinea-Bissau 1.102 11,1 %
    168 SambiaSambia Sambia 1.023 −19,6 %
    169 EthiopienEthiopien Ethiopien 994 2,7 %
    170 LesothoLesotho Lesotho 970 −10,8 %
    171 UgandaUganda Uganda 925 −3,0 %
    172 TogoTogo Togo 916 2,5 %
    173 MaliMali Mali 890 −1,8 %
    174 TadschikistanTadschikistan Tadschikistan 844 −3,4 %
    175 Burkina FasoBurkina Faso Burkina Faso 831 5,6 %
    176 RuandaRuanda Ruanda 816 −2,3 %
    177 Guinea-BissauGuinea-Bissau Guinea-Bissau 790 −2,6 %
    178 SudanSudan Sudan 776 −0,1 %
    179 GambiaGambia Gambia 770 0,1 %
    180 TschadTschad Tschad 660 −3,8 %
    181 LiberiaLiberia Liberia 647 −3,8 %
    182 Flag of Afghanistan (2004–2021).svg Afghanistan 611 4,3 %
    183 EritreaEritrea Eritrea 588 3,7 %
    184 JemenJemen Jemen 580 −16,1 %
    185 NigerNiger Niger 568 2,6 %
    186 MalawiMalawi Malawi 568 4,4 %
    187 Kongo Demokratische RepublikDemokratische Republik Kongo Demokratische Republik Kongo 544 −6,3 %
    188 Sierra LeoneSierra Leone Sierra Leone 527 −0,1 %
    189 Zentralafrikanische RepublikZentralafrikanische Republik Zentralafrikanische Republik 494 3,0 %
    190 MadagaskarMadagaskar Madagaskar 462 −9,8 %
    191 MosambikMosambik Mosambik 449 −11,4 %
    192 Flag of Somalia.svg Somalia 332 −4,2 %
    193 Sudsudan Südsudan 322 −6,1 %
    194 BurundiBurundi Burundi 256 −2,0 %
    Aaflistung fo de Lända nom Bruttoinlandsprodukt (BIP)
    (kaafkraftbereinigt) pro Kobf (2020)[3]
    Rang Land BIP pro Kobf
    (Kaafkraftparität)
    Internat. $ (2020)
    Ändarung
    zan ledzdn Joor
    1 LuxnbuagLuxmburg Luxnbuag 117.984 −2,1 %
    2 SingapurSingapur Singapur 98.512 −4,0 %
    3 KatarKatar Katar 96.607 1,7 %
    4 IrlandIrland Irland 95.994 6,2 %
    5 SchweizSchweiz Schweiz 73.246 −2,0 %
    6 Vereinigte Arabische EmirateVereinigte Arabische Emirate Vereinigte Arabische Emirate 71.139 −2,7 %
    7 NorwegnNorwegn Norwegn 65.841 −0,1 %
    8 USAUSA USA 63.358 −2,6 %
    9 BruneiBrunei Brunei 62.306 2,1 %
    10 San MarinoSan Marino San Marino 60.490 −5,9 %
    11 HongkongHongkong Hongkong 59.656 −3,8 %
    12 DanemarkDänemark Dänemark 59.136 −1,2 %
    13 HollandHolland Holland 57.665 −3,4 %
    14 IslandIsland Island 56.066 −7,2 %
    15 KinaRepublik Kina Republik Kina 55.856 4,6 %
    16 OstareichÖstareich Östareich 55.453 −5,5 %
    17 Flag of Macau.svg Macao 54.943 −56,0 %
    18 DeitschlandDeitschland Deitschland 54.551 −3,5 %
    19 SchwednSchwedn Schwedn 54.480 −2,1 %
    20 AndorraAndorra Andorra 51.989 −11,4 %
    21 AustralienAustralien Australien 51.781 −1,7 %
    22 BejgienBejgien Bejgien 51.180 −5,7 %
    23 BahrainBahrain Bahrain 50.567 −3,2 %
    24 FinnlandFinnland Finnland 49.806 −1,8 %
    25 KanadaKanada Kanada 48.759 −5,3 %
    26 Saudi-ArabienSaudi-Arabien Saudi-Arabien 46.489 −5,2 %
    27 FrankreichFrankreich FrankreichA2 46.325 −7,1 %
    28 Korea SudSidkorea Sidkorea 44.750 0,2 %
    29 Vaoanigts KinireichVaoanigts Kinireich Vaoanigts Kinireich 44.154 −9,1 %
    30 MaltaMalta Malta 43.656 −11,0 %
    31 KuwaitKuwait Kuwait 43.250 −5,7 %
    32 NeuseelandNeuseeland Neuseeland 42.446 −2,8 %
    33 JapanJapan Japan 42.212 −3,2 %
    34 IsraelIsrael Israel 41.271 −2,7 %
    35 ItalienItalien Italien 41.268 −7,5 %
    36 TschecheiTschechien Tschechei 40.793 −5,1 %
    37 Zypern RepublikRepublik Zypern Zypern 40.007 −5,3 %
    38 SlowenienSlowenien Slowenien 39.378 −3,8 %
    39 LitaunLitaun Litaun 38.817 0,3 %
    40 SpanienSpanien Spanien 38.443 −9,8 %
    41 EstlandEstland Estland 37.277 −2,0 %
    42 Puerto RicoPuerto Rico Puerto Rico 35.660 −1,5 %
    43 PoinPoin Poin 34.165 −1,5 %
    44 PortugalPortugal Portugal 33.712 −7,6 %
    45 BahamasBahamas Bahamas 33.233 −14,4 %
    46 UngarnUngarn Ungarn 33.045 −3,8 %
    47 SlowakeiSlowakei Slowakei 32.866 −3,7 %
    48 LettlandLettland Lettland 31.485 −1,8 %
    49 OmanOman Oman 31.312 2,2 %
    50 RumänienRumänien Rumänien 30.517 −2,3 %
    51 TiakeiTiakei Tiakei 30.449 2,5 %
    52 Flag of Aruba.svg Aruba 29.981 −20,6 %
    53 GriachalandGriachaland Griachaland 28.722 −7,1 %
    54 RusslandRussland Russland 28.053 −1,4 %
    55 KrowozienKrowozien Krowozien 28.029 −6,4 %
    56 MalaysiaMalaysia Malaysia 27.436 −5,7 %
    57 PanamaPanama Panama 26.999 −18,1 %
    58 KasachstanKasachstan Kasachstan 26.551 −2,7 %
    59 SeychellenSeychellen Seychellen 25.555 −12,5 %
    60 Trinidad und TobagoTrinidad und Tobago Trinidad und Tobago 25.022 −7,0 %
    61 Saint Kitts NevisSt. Kitts und Nevis St. Kitts und Nevis 23.877 −14,3 %
    62 BuigarienBuigarien Buigarien 23.721 −2,5 %
    63 ChileChile Chile 23.363 −6,4 %
    64 UruguayUruguay Uruguay 22.423 −5,1 %
    65 ArgentinienArgentinien Argentinien 20.759 −9,7 %
    66 MauritiusMauritius Mauritius 20.506 −13,9 %
    67 Costa RicaCosta Rica Costa Rica 20.269 −3,9 %
    68 WeißrusslandWeißrussland Weißrußland 20.170 0,4 %
    69 GuyanaGuyana Guyana 19.694 44,8 %
    70 MaledivenMalediven Malediven 19.682 −32,3 %
    71 MontenegroMontenegro Montenegro 19.305 −14,1 %
    72 SerbienSerbien Serbien 19.168 0,7 %
    73 MexikoMexiko Mexiko 19.089 −8,1 %
    74 Dominikanische RepublikDominikanische Republik Dominikanische Republik 18.620 −6,4 %
    75 Antigua und BarbudaAntigua und Barbuda Antigua und Barbuda 18.238 −20,3 %
    76 ThailandThailand Thailand 18.231 −5,2 %
    77 EquatorialguineaEquatorialguinea Equatorialguinea 17.897 −6,9 %
    78 KinaKina KinaA1 17.104 3,3 %
    79 NoadmazedonienNoadmazedonien Noadmazedonien 16.770 −3,0 %
    80 SurinameSuriname Suriname 16.292 −15,5 %
    81 GabunGabun Gabun 15.951 −1,9 %
    82 BotswanaBotswana Botswana 15.493 −9,3 %
    83 GrenadaGrenada Grenada 15.397 −12,4 %
    84 Bosnien-HerzegowinaBosnien-Herzegowina Bosnien-Herzegowina 15.231 −2,5 %
    85 BrasilienBrasilien Brasilien 14.890 −3,6 %
    86 GeorgienGeorgien Georgien 14.849 −4,9 %
    87 PalauPalau Palau 14.838 −7,3 %
    88 AserbaidschanAserbaidschan Aserbaidschan 14.515 −4,0 %
    89 KolumbienKolumbien Kolumbien 14.473 −7,5 %
    90 TurkmenistanTurkmenistan Turkmenistan 14.312 −3,6 %
    91 OibanienOibanien Oibanien 14.172 −2,0 %
    92 ArmenienArmenien Armenien 13.329 −6,2 %
    93 BarbadosBarbados Barbados 13.324 −17,2 %
    94 IranIran Iran 13.314 3,5 %
    95 SidafrikaSidafrika Sidafrika 13.289 −6,6 %
    96 Sri LankaSri Lanka Sri Lanka 13.223 −2,9 %
    97 UkraineUkraine Ukraine 13.129 −2,4 %
    98 MoldawienMoldawien Moldawien 12.935 −4,1 %
    99 Saint LuciaSt. Lucia St. Lucia 12.897 −19,9 %
    100 ParaguayParaguay Paraguay 12.852 −0,8 %
    101 EgyptnEgyptn Egyptn 12.788 2,8 %
    102 Saint Vincent GrenadinenSt. Vincent und die Grenadinen St. Vincent und de Grenadinen 12.750 −2,2 %
    103 IndonesienIndonesien Indonesien 12.220 −2,1 %
    104 BhutanBhutan Bhutan 12.058 −0,6 %
    105 FidschiFidschi Fidschi 12.032 −15,2 %
    106 DominicaDominica Dominica 11.945 −11,3 %
    107 PeruPeru Peru 11.881 −10,8 %
    108 MongoleiMongolei Mongolei 11.823 −5,8 %
    109 LibanonLibanon Libanon 11.561 −23,8 %
    110 Flag of Kosovo.svg Kosovo 11.470 −4,5 %
    111 AlgerienAlgerien Algerien 11.240 −5,5 %
    112 EcuadorEcuador Ecuador 10.977 −7,9 %
    113 Flag of Vietnam.svg Vietnam 10.897 3,2 %
    114 JordanienJordanien Jordanien 10.348 −1,7 %
    115 TunesienTunesien Tunesien 10.142 −8,4 %
    116 JamaikaJamaika Jamaika 9.993 −9,1 %
    117 IrakIrak Irak 9.951 −16,8 %
    118 Flag of Nauru.svg Nauru 9.853 0,0 %
    119 NamibiaNamibia Namibia 9.517 −8,6 %
    120 EswatiniEswatini Eswatini 9.041 −2,3 %
    121 El SalvadorEl Salvador El Salvador 8.498 −7,3 %
    122 PhilippinenPhilippinen Philippinen 8.449 −9,7 %
    123 BolivienBolivien Bolivien 8.305 −9,0 %
    124 GuatemalaGuatemala Guatemala 8.303 −2,3 %
    125 Flag of Laos.svg Laos 8.099 −0,7 %
    126 UsbekistanUsbekistan Usbekistan 7.809 1,0 %
    127 MarokkoMarokko Marokko 7.688 −6,1 %
    128 AngolaAngola Angola 6.825 −7,0 %
    129 IndienIndien Indien 6.510 −6,9 %
    130 Kap VerdeKap Verde Kap Verde 6.367 −14,8 %
    131 TongaTonga Tonga 6.259 2,0 %
    132 BelizeBelize Belize 6.132 −15,1 %
    133 MauretanienMauretanien Mauretanien 6.045 −2,7 %
    134 Flag of Libya.svg Libyen 5.892 −59,6 %
    135 DschibutiDschibuti Dschibuti 5.833 0,7 %
    136 SamoaSamoa Samoa 5.804 −2,2 %
    137 GhanaGhana Ghana 5.799 −0,4 %
    138 NicaraguaNicaragua Nicaragua 5.679 −0,3 %
    139 HondurasHonduras Honduras 5.399 −9,5 %
    140 ElfenbeinküsteElfenbeinküste Elfenbeinküste 5.349 0,6 %
    141 BangladeschBangladesch Bangladesch 5.287 −0,8 %
    142 MyanmarMyanmar Myanmar 5.241 3,7 %
    143 NigeriaNigeria Nigeria 5.186 −3,1 %
    144 VenezuelaVenezuela Venezuela 5.177 −29,5 %
    145 PakistanPakistan Pakistan 5.153 −1,1 %
    146 KeniaKenia Kenia 5.055 −1,4 %
    147 KirgisistanKirgisistan Kirgisistan 5.007 −9,3 %
    148 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 4.999 1,8 %
    149 Flag of Cambodia.svg Kambodscha 4.715 −2,5 %
    150 Sao Tome und PrincipeSão Tomé und Príncipe São Tomé und Príncipe 4.256 1,9 %
    151 Kongo RepublikRepublik Kongo Republik Kongo 4.249 −9,3 %
    152 SudanSudan Sudan 4.096 −4,9 %
    153 NepalNepal Nepal 4.049 −2,2 %
    154 Papua-NeuguineaPapua-Neuguinea Papua-Neuguinea 3.831 −4,7 %
    155 Flag of the Marshall Islands.svg Marshallinseln 3.830 −1,9 %
    156 KamerunKamerun Kamerun 3.687 −2,9 %
    157 TadschikistanTadschikistan Tadschikistan 3.675 3,7 %
    158 SenegalSenegal Senegal 3.503 0,0 %
    159 BeninBenin Benin 3.499 2,2 %
    160 Mikronesien Foderierte StaatenMikronesien Mikronesien 3.438 −0,8 %
    161 SambiaSambia Sambia 3.358 −4,8 %
    162 OsttimorOsttimor Osttimor 3.356 −9,4 %
    163 KomorenKomoren Komoren 3.044 −1,9 %
    164 HaitiHaiti Haiti 3.005 −3,6 %
    165 TansaniaTansania Tansania 2.926 3,0 %
    166 EthiopienEthiopien Ethiopien 2.908 5,6 %
    167 VanuatuVanuatu Vanuatu 2.659 −7,8 %
    168 Guinea-BissauGuinea-Bissau Guinea-Bissau 2.651 5,7 %
    169 LesothoLesotho Lesotho 2.624 −4,9 %
    170 UgandaUganda Uganda 2.591 −3,1 %
    171 Flag of Afghanistan (2004–2021).svg Afghanistan 2.456 −3,4 %
    172 MaliMali Mali 2.410 −3,3 %
    173 Guinea-BissauGuinea-Bissau Guinea-Bissau 2.371 −2,4 %
    174 SalomonenSalomonen Salomonen 2.349 −5,3 %
    175 Burkina FasoBurkina Faso Burkina Faso 2.276 0,2 %
    176 GambiaGambia Gambia 2.274 −1,9 %
    177 RuandaRuanda Ruanda 2.264 −4,2 %
    178 SimbabweSimbabwe Simbabwe 2.254 −4,7 %
    179 TogoTogo Togo 2.222 0,5 %
    180 KiribatiKiribati Kiribati 2.199 −1,0 %
    181 JemenJemen Jemen 1.844 −9,7 %
    182 EritreaEritrea Eritrea 1.820 −0,8 %
    183 Sierra LeoneSierra Leone Sierra Leone 1.727 −3,0 %
    184 TschadTschad Tschad 1.612 −2,6 %
    185 LiberiaLiberia Liberia 1.550 −4,2 %
    186 MadagaskarMadagaskar Madagaskar 1.515 −8,3 %
    187 MalawiMalawi Malawi 1.460 −0,7 %
    188 MosambikMosambik Mosambik 1.297 −2,9 %
    189 NigerNiger Niger 1.289 1,0 %
    190 Kongo Demokratische RepublikDemokratische Republik Kongo Demokratische Republik Kongo 1.142 −0,2 %
    191 Zentralafrikanische RepublikZentralafrikanische Republik Zentralafrikanische Republik 989 0,4 %
    192 Flag of Somalia.svg Somalia 932 −2,3 %
    193 Sudsudan Südsudan 791 −8,2 %
    194 BurundiBurundi Burundi 762 −2,8 %
    A1 China: bezong afs Festland fo da Voiksrepublik China, ned Hongkong, Macau und Taiwan.
    A2 Frankreich: mid de franzesischn Iwasää-Départements Guayana, Guadeloupe, Martinique und Réunion.

    Beleg[Weakln | Am Quelltext weakln]

    1. BIP pro Kopf (Kaufkraftparität). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgerufen am 4. April 2022.
    2. BIP pro Kopf (nominal). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgerufen am 4. April 2022.
    3. BIP pro Kobf (Kaafkraftparität). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgerufen am 4. April 2022.

    Im Netz[Weakln | Am Quelltext weakln]